Monthly Archives: Μάρτιος 2018

Λόγος στους Δήμους για τα λεωφορεία περιήγησης ανοικτού τύπου

diorofa-leoforia1490784631 Σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την τοπική αυτοδιοίκηση θα αποσαφηνιστούν οι προϋποθέσεις κυκλοφορίας για ανοικτά λεωφορεία, τουριστικά τρενάκια και «γουρούνες». 

Νέα καθυστέρηση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο – Το καλοκαίρι η ολοκλήρωση της μετάβασης;

Ηλεκτρονικό-εισιτήριο-πύλες-678x375 Με το ενδεχόμενο η ολοκλήρωση της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο* να συμβεί γύρω στο Πάσχα να έχει πλέον αποκλειστεί, οι πιο ρεαλιστικές προβλέψεις κάνουν λόγο για ολοκλήρωση της μετάβασης το Μάιο ή ακόμα και τον Ιούνιο. Η νέα καθυστέρηση που για ακόμα μία φορά εκτροχιάζει τα χρονοδιαγράμματα του ΟΑΣΑ και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οφείλεται στις εκκρεμότητες που δεν έχουν ακόμα διευθετηθεί.

Εργαζόμενοι ΟΑΣΑ εναντίον Praktiker για διαφήμιση ποδηλάτου

Praktiker-ποδήλατο Με οργισμένη καταγγελία εναντίον των πολυκαταστημάτων PRAKTIKER απάντησε το Σωματείο Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ σε διαφήμιση ποδηλάτων που περιλαμβάνονταν σε διαφημιστικό φυλλάδιο της εταιρείας.

Αλλάζει το τοπίο στο τροχαίο υλικό σιδηροδρόμου-ΜΜΜ: Υπογράφηκε η «Συμφωνία Συνένωσης Επιχειρήσεων» μεταξύ Siemens και Alstom

SiemensALSTOM-1300x865

Η Siemens και η Alstom γνωστοποίησαν, σήμερα, ότι έκαναν το επόμενο βασικό βήμα για την ανάδειξη μιας εταιρείας που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στον τομέα των Μεταφορών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Siemens.

Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για το «ελαφρύ μετρό» της Ιερουσαλήμ προκρίθηκε η ΣΤΑΣΥ

LightRailTrack

Στην β’ φάση του διαγωνισμού που αφορά τη χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της «Green Line» Light Rail Track (ελαφρύ μετρό) στην πόλη της Ιερουσαλήμ, προκρίθηκε η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η ΣΤΑΣΥ.

Συνάντηση του προέδρου του ΟΑΣΑ με το δήμαρχο Περιστερίου

OASA

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης, συνοδευόμενος από το μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Μιχάλη Κακλαμάνο, επισκέφτηκε χθες το Δημαρχείο Περιστερίου και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης Ανδρέα Παχατουρίδη.

24ωρη απεργία στα ΚΤΕΛ, την Πέμπτη 29 Μαρτίου, εξήγγειλε η ΟΣΜΕ

KTEL-IOANNINON

Εικοσιτετράωρη απεργία στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ, την Πέμπτη 29 Μαρτίου, εξήγγειλε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, εκπροσωπώντας τους εργαζομένους  σε αυτά.

Ταστάνης: Μεταφορικό έργο με οικολογικό πρόσημο πετυχαίνει ο ΟΑΣΑ

b05d086eb92b7a5131d6b42f82d3fd98_L

«Σήμερα ολοένα και μεγαλύτερη έμφαση δίνεται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, αναγνωρίζεται και ενισχύεται ο ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν οι δημόσιες συγκοινωνίες προκειμένου να επιτευχθεί το όραμα για «έξυπνες» και «καθαρές» μεταφορές, ώστε να υπηρετήσουν το όραμα για τις πόλεις του μέλλοντος με ενσωματωμένες όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής και με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα. Να υπηρετήσουν το όραμα για «έξυπνες» πόλεις όπου θα επικρατούν συνθήκες βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και υψηλής ποιότητας ζωής».

Μανιάτης: Αδιανόητη η διαχειριση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας

372d7146fb9c0d5a1549ac5bd439bb88_L

Ο Γιάννης Μανιάτης μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ως ειδικός αγορητής της ΔΗΣΥ στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΜΕΔΙ «Ρυθμίσεις θεμάτων Μεταφορών», κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι γι’ άλλη μια φορά νομοθετεί με τρόπο πρόχειρο, ρουσφετολογικό κι έξω από τις ανάγκες της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από τη Βουλή, το νομοσχέδιο “Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών”

TAXI-1-1300x762

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από τη Βουλή, το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις», το οποίο περιέχει, μεταξύ άλλων, διατάξεις για τα ταξί και το ΚΟΚ.