Στη Λευκωσία, η 5η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

MOBILITY-2-1300x673

Στη Λευκωσία της Κύπρου έλαβε χώρα, το διήμερο 14-15 Μαΐου, η 5η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (SUMPs).

Ήταν η πρώτη ετήσια εκδήλωση της Ευρώπης για όλους όσους εμπλέκονται στην εφαρμογή της ιδέας των ΣΒΑΚ.

Αποτέλεσε ένα φόρουμ για τους εκπροσώπους των ΟΤΑ και τους ακαδημαϊκούς, με στόχο τη χάραξη πολιτικής σε ολόκληρη την Ευρώπη για τη δικτύωση, τη συζήτηση βασικών θεμάτων και την ανταλλαγή ιδεών σχετικά με τον προγραμματισμό της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Η Ευρ. Επιτροπή έχει αφιερώσει το έτος 2018 στην προώθηση της πολυτροπικότητας των μεταφορών, με επίκεντρο την ενσωμάτωση των τρόπων μεταφοράς και τις συνδυασμένες λύσεις κινητικότητας για τους επιβάτες και τις εμπορευματικές μεταφορές στις πόλεις και τις περιφέρειες.

Στο συνέδριο, που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας και το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρουσιάστηκε από τη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ, τον καθηγητή Θάνο Βλαστό και τον Δρ. Ευθύμιο Μπακογιάννη εισήγηση με θέμα «Οι έννοιες των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στις μικρές ελληνικές πόλεις. Η ιστορική τους ταυτότητα ως παράμετρος των ΣΒΑΚ».

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση στο λινκ http://www.eltis.org/sites/default/files/d4_vlastos.pdf, ενώ το πρόγραμμα και οι εισηγήσεις της 5ης Ευρωπαϊκής διάσκεψης είναι διαθέσιμες στο http://www.eltis.org/el/node/47179

πηγη – metaforespress