Οι αποφάσεις του ΣτΕ για τον ΟΑΣΘ δικαιώνουν το υπουργείο Μεταφορών, σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης

spirtzis11.w_l_64

Οι αποφάσεις του ΣτΕ για τον ΟΑΣΘ δικαιώνουν το υπουργείο Μεταφορών, σχολίασε ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, με δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Το ΣτΕ αποφάσισε, μεταξύ άλλων, ότι είναι ορθή η ανάθεση του συγκοινωνιακού έργου της Θεσσαλονίκης σε κρατικό ΝΠΙΔ.

Στη δήλωσή του, ο υπουργός Μεταφορών αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η δικαίωσή μας, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις του ΣτΕ και το σκεπτικό τους, μας χαροποιεί και ταυτοχρόνως μας κάνει να αισθανόμαστε βαρύτερη την ευθύνη για τη βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου στη Θεσσαλονίκη, που μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί λόγω των εκκρεμοτήτων που είχαν δημιουργήσει οι προσφυγές.

Από σήμερα μπορεί να ξεκινήσει η προσπάθεια των φορέων της Θεσσαλονίκης, των δήμων, των πολιτών, της διοίκησης και των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, για καλύτερες, πραγματικές δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της πόλης.

Στέκομαι ιδιαιτέρως στο σκεπτικό των δικαστών και καλώ τον λαό της Θεσσαλονίκης να το διαβάσει ώστε ακολούθως να κρίνει με σωστά πλέον μέτρα το πολιτικό προσωπικό της πόλης που υπερασπίστηκε σθεναρά μέχρι την τελευταία στιγμή τις λογικές και πολιτικές του κοτζαμπασισμού σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Δώσαμε αυτόν τον αγώνα έχοντας πλήρη συνείδηση εξ αρχής του διακυβεύματος αλλά και των αντιστάσεων που θα συναντούσαμε. Κι όπως είχα πει, αργήσαμε μάλιστα να το κάνουμε, αλλά τουλάχιστον είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά για να μην υπάρχουν ρωγμές, τρίτες σκέψεις ή νομοθετικά κενά.

Ευχαριστώ του νομικούς μας για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν. Στους πολίτες της Θεσσαλονίκης μπορούμε πολύ απλά να πούμε ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση θα κάνουν, με κάθε τρόπο, ότι καλύτερο μπορούν για να βελτιώσουν την εικόνα του ΟΑΣΘ που μας παραδόθηκε ως ερειπιώνας».

πηγη – metaforespress