Σπίρτζης: Συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ οι εργαζόμενοι που οργανώνουν απεργίες στις συγκοινωνίες

spirtzis_18

Συνδικαλιστές του προσπαθούν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες είναι σύμφωνα με τον υπουργό υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη οι εργαζόμενοι που οργανώνουν απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όπως κατήγγειλε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, οι εργαζόμενοι οι οποίοι μιλούν για ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών είναι ταυτόχρονα και υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Παρόλα αυτά, όπως είπε, είναι δικαίωμα των εργαζόμενων να απεργήσουν όποτε και για όποιο λόγο επιθυμούν.

Ο υπουργός επανέλαβε για μία ακόμα φορά πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, οι συγκοινωνίες είναι υπερχρεωμένες, με χαλασμένα λεωφορεία, άθλια δομή και προσωπικό που έχει κατανεμηθεί ρουσφετολογικά με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως σύντομα θα τακτοποιηθούν τα χρέη φορέων του δημοσίου προς τον ΟΑΣΑ που έχουν προκύψει από την δωρεάν και μειωμένη μετακίνηση επιβατών, ενώ ανέφερε πως βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προκειμένου να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την αγορά νέων λεωφορείων τα οποία κατά προτίμηση θα κατασκευαστούν από Ελληνικές εταιρείες.

ΠΗΓΗ – ATHENS TRANSPORT