Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ «τραβούν χειρόφρενο» ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

ceb1cf83cf84ceb9cebaceb5cf83-cf83cf85ceb3cebacebfceb9cebdcf89cebdceb9ceb5cf83

​Η κίνηση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει και τις αστικές συγκοινωνίες στο υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων έχει αναστατώσει τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο υπουργός Μεταφορών διαψεύδει ότι θα αποκρατικοποιηθούν ωστόσο οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα.

«Να γνωρίζουν πολύ καλά ότι την πρώτη στιγμή που θα καταλάβουμε ότι αυτό το υπερταμείο ξεκινά μια διαδικασία ιδιωτικοποίησης, όπως έγινε με την ΤΡΕΝΟΣΕ και το ΤΑΙΠΕΔ, να είστε σίγουροι ότι δεν θα γίνει αυτό ποτέ» λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Σκούλος Λεωνίδας.

Πέρα από την αποδυνάμωση της επιχείρησης με μετατάξεις οδηγών τα προηγούμενα χρόνια, καταγγέλλουν ότι οι αστικές συγκοινωνίες απαξιώνονται συστηματικά και λόγω έλλειψης ανταλλακτικών…

Από το σύνολο των 2.152 λεωφορείων είναι ακινητοποιημένα τα 1.100. Από μπαταρίες και λάστιχα τα 550 από αυτά και με άλλες βλάβες τα άλλα 550.

Στο σύνολο των 350 τρόλεϊ κυκλοφορούν μόνον τα 190. Στους δρόμους και τις στάσεις, οι πολίτες σηκώνουν τα δικά τους βάρη.

Πάντως συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι ο υπουργός παρέλαβε πλεονασματικές συγκοινωνίες οι οποίες σήμερα είναι ζημιογόνες.

Την Πέμπτη, όλοι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία κάνουν στάση εργασίας έντεκα το πρωί με πέντε το απόγευμα και γενική συνέλευση για να αποφασίσουν.

ΠΗΓΗ – STAR.GR