ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ «Δεν αντέχουμε άλλο»

assets_LARGE_t_420_54429245_type12713 Με κεντρικό σύνθημα «Ως εδώ, δεν αντέχουμε άλλο» και σε έντονα αντικυβερνητικό κλίμα έγιναν χθες τα απεργιακά συλλαλητήρια που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Στις συγκεντρώσεις που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας έλαβαν μέρος χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και μαθητές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, κοινωνικών φορέων και κομμάτων της Αριστεράς.

«ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ»

Οι διαδηλωτές είπαν «όχι» στις απολύσεις και στη διαθεσιμότητα, στις περικοπές μισθών και συντάξεων, στην υποβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας. Στη συγκέντρωση της Αθήνας συμμετείχαν και οι Σύροι πρόσφυγες που κάνουν απεργία πείνας στην Πλατεία Συντάγματος

Με πανό και συνθήματα, κατά της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ, οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική λιτότητας, στις περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και στην υποβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας.

Οι πολίτες που έλαβαν μέρος στη διαδήλωση κρατούσαν τα μπαλόνια με τα οποία οι εργαζόμενοι της 3Ε εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το κλείσιμο του εργοστασίου της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα.

«Θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας. Μας παίρνουν την όποια μελλοντική σύνταξη, τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματά μας. Αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας και δεν μπορούμε να λυγίσουμε», είπε στο «Εθνος» ο ιδιωτικός υπάλληλος Γιώργος Κανδρινάκος.

Το «παρών» στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας και μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο κ. Τσίπρας φωτογραφήθηκε με τους διαδηλωτές και δήλωσε ότι είναι η απαραίτητη η άμεση προσφυγή στις κάλπες. «Τον δρόμο της ρήξης μπορούμε αποτελεσματικά να τον διαβούμε μόνο αν στο προσκήνιο είναι ο λαϊκός παράγοντας. Κυρίως όμως μέσα από την αναπόφευκτη αλλά και αναγκαία προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, που θα δώσει μια ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης σε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα βγάλει τον τόπο από το αδιέξοδο, ανοίγοντας προοπτική, προοδευτική και δημοκρατική προοπτική για όλη την Ευρώπη, για όλους τους λαούς της Ευρώπης».

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έγινε στην Ομόνοια και οι διαδηλωτές έκαναν πορεία προς την Πλατεία Συντάγματος, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν αρχίσει η εκδήλωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.