ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Στους δρόμους οι κτηνοτρόφοι

ÁÈÇÍÁ - ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁ ÊÔÇÍÏÔÑÏÖÙÍ ÓÔÏÍ ÏÐÅÊÅÐÅ (EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ) Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της χώρας στα γραφεία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, στην πλ.Αττικής (ΟΠΕΚΕΠΕ), στην Αθήνα. 

Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι εργαζόμενοι του οποίου κήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας σε ένδειξη συμπαράστασης.

Αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων θα συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Καρασμάνη στον οποίο θα θέσουν τα αιτήματα του κλάδου.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, μιλώντας το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», κ. Καμπούρης επισήμανε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και ότι «η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο».

Έκανε λόγο για ειρηνική διαμαρτυρία και δημοσιοποίηση των προβλημάτων τους καθώς οι υπουργοί πρέπει να ακούσουν τη φωνή του κόσμου. Σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι τιμές και το υψηλό κόστος εκτροφής αλλά εστίασε στις κακές πληρωμές επιδοτήσεων.