Επιθεώρηση των σιδηροδρομικών έργων Κιάτο – Πάτρα από τον υφ. Μεταφορών

d1

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος , συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ, κ. Κώστα Σπηλιόπουλο, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΓΟΣΕ, στο έργο της νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Κιάτο – Πάτρα, προκειμένου να παρακολουθήσει την πορεία των εργασιών που γίνονται στο έργο.

Το έργο αυτό, το οποίο εντάσσεται εν μέρει στο έργο «Κατασκευή Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής Αθήνας (ΣΚΑ) – Πάτρας, τμήμα Κιάτο – Διακοφτό», το οποίο συγχρηματοδοτείτο έως 31-12-2012 από το Ταμείο Συνοχής και από 1-1-2013 και μετά, από Εθνικούς Πόρους, και εν μέρει στο έργο «Κατασκευή Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής στο τμήμα Διακοφτό – Ροδοδάφνη», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, αποτελεί ένα σημαντικό έργο στη σιδηροδρομική μεταφορά, με την ολοκλήρωση του οποίου ο χρόνος διαδρομής Αθήνα –Πάτρα θα περιοριστεί στις 2 ώρες.

Ο κ. Υφυπουργός, αφού ενημερώθηκε για  τα εκτελούμενα έργα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των εργασιών και έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Το όραμα της Σιδηροδρομικής Σύνδεσης της Πάτρας με την Αθήνα και η ολοκλήρωση του σύγχρονου Σιδηροδρομικού άξονα ΠΑΘΕΠ, με διπλή ηλεκτροκίνητη γραμμή υψηλών ταχυτήτων και τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας γίνεται πιο ορατό και η ολοκλήρωσή του δεν είναι πλέον ουτοπία, αλλά βασίζεται σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα”.