«Αν θέλουμε να ολοκληρωθεί το Μετρό, πρέπει να συνεργαστούμε»

1553243Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών, ώστε να ξεπεραστούν άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν στην κατασκευή της κύριας γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης, επεσήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος  Ορφανός.
Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, «η έκδοση απόφασης στο θέμα της διαιτησίας, σε συνδυασμό με την επίτευξη συμφωνίας για το ζήτημα των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου, μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για την ομαλή εξέλιξη του έργου». 
«Αν το έργο προχωρήσει χωρίς τον σταθμό (Βενιζέλου), θα πρότεινα να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή» ανέφερε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, ενώ σχετικά με το θέμα των απαλλοτριώσεων πρότεινε να ψηφιστούν διατάξεις, ανάλογες με εκείνες των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Ο καθένας από εμάς, ας κάνει ένα βήμα μπροστά για να καταφέρουμε να τελειώσει ένα έργο που το έχει ανάγκη η πόλη» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, τάχτηκε υπέρ της μεταφοράς της έδρας της διοίκησης του Μετρό στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν είναι δυνατόν τεχνικές αποφάσεις που αφορούν το έργο να λαμβάνονται στην Αθήνα. Είναι λάθος από το ξεκίνημα του όταν μιλάμε για ένα έργο τέτοιου μεγέθους. Έστω και τώρα, στην αρχή της εκτέλεσης της δεύτερης φάσης του έργου, θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση να υπάρχει εδώ στη Θεσσαλονίκη η προϊσταμένη αρχή που θα λύνει άμεσα τα ζητήματα που ανακύπτουν» τόνισε επίσης.