Οριστικοποιήθηκε η χρηματοδότηση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο του ΟΑΣΑ

EISITIRIO2

«Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών Αττικής, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί, μαζί με ακόμη 3 έργα ευρυζωνικών δικτύων.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, τα τέσσερα αυτά έργα,ύψους 300 εκατ. ευρώ, αναμένεται πλέον να υπογραφούν εντός Δεκεμβρίου 2014,συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία των έργων ΣΔΙΤ.

Το α΄ εξάμηνο 2014 υπογράφηκαν και έχει αρχίσει η υλοποίηση 3 έργων 130 εκατ. (2 έργα 24 σχολείων και η τηλεματική αστικών συγκοινωνιών), κατατάσσοντας την Ελλάδα στην 4η θέση ευρωπαϊκά.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Τα έργα ΣΔΙΤ κινούνται με γρήγορους ρυθμούς και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η αγορά και οι τράπεζες ανταποκρίνονται προσδίδοντας ουσιαστικό νόημα στην ανάπτυξη και την υλοποίηση αναπτυξιακών κοινωνικών έργων με προστιθέμενη αξία για τον πολίτη και την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι, η κοινοπραξία Τέρνα Ενεργειακή – LG CNS είχε ανακηρυχθεί, από το διοικητικό συμβούλιο ΟΑΣΑ, ανάδοχος του εν λόγω έργου.