Ένταση και δακρυγόνα στη Νομική – ΜΑΤ απώθησαν φοιτητές

nomiki

Σπρωξιές, φωνές, ιπτάμενα αντικείμενα και δακρυγόνα νωρίς το πρωί έξω από τη Νομική, όταν περίπου 50 φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Σχολή αλλά ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν.

Από το πρωί είναι έντονη η αστυνομική παρουσία τόσο στη Νομική όσο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Πρυτανεία και την ΑΣΟΕΕ. Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θόδωρος Φορτσάκης είχε ζητήσει από την αστυνομία να περιφρουρεί τα συγκεκριμένα κτίρια ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κατάληψης ενόψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.Όταν οι φοιτητές εμφανίστηκαν έξω από τη Νομική, οι αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν την είσοδο και προέταξαν τις ασπίδες τους για να κρατήσουν μακριά τους φοιτητές με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Οι φοιτητές πέταξαν αντικείμενα, όπως καφέδες, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν και χρήση δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν πάρει εντολή να μην επιτρέψουν τη είσοδο στους φοιτητές στο κτίριο της Σχολής.
Ένας από τους συγκεντρωμένους εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες με τραύματα γύρω από το αριστερό του μάτι και κατήγγειλε την αστυνομία πως του επιτέθηκε και τον χτύπησε. Εδώ και καιρό υπήρχαν πληροφορίες στην ΕΛ.ΑΣ. πως υπάρχει σχέδιο για κατάληψη και αποθήκευση στο χώρο της Νομικής βομβών μολότοφ και άλλων «πολεμικών» υλικών ώστε να χρησιμοποιηθεί το κτίριο ως ορμητήριο για τα επεισόδια της 17ης Νοεμβρίου.

‘Ετσι, μετά και από αίτημα του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόδωρου Φορτσάκη, περίπου τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις έξω από τη Νομική, το κτίριο της Πρυτανείας και την ΑΣΟΕΕ, το κεντρικό κτίριο της οποίας θα μείνει κλειστό μέχρι τις 18 Νοεμβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση.