Γ. Μυλόπουλος: «Και αρχαία και μετρό», το νέο μοντέλο συνδυαστικής, ολοκληρωμένης, βιώσιμης ανάπτυξης

METRO-THESSALONIKIS

Τη νέα οπτική που αναπτύχθηκε στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 2,5 χρόνια και προωθεί ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ολοκληρωμένης ανάπτυξης, βασισμένο στη συνδυασμένη αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων ενός τόπου, θα έχουν την ευκαιρία να δουν οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση «Και αρχαία και μετρό», που διοργανώνουν «Αττικό Μετρό» και Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ-Helexpo και αποτελεί μια συλλογή φωτογραφιών, με τα πιο εντυπωσιακά από τα 300.000 αρχαιολογικά ευρήματα, που έφερε στο φως η μεγάλη ανασκαφή στο πλαίσιο του έργου του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», Γιάννης Μυλόπουλος, τόνισε ότι «Η σημερινή εκδήλωση είναι κάτι παρά πάνω από το να μιλήσουμε για την πρόοδο του Μετρό, σήμερα μιλάμε για ένα νέο μοντέλο συνδυαστικής, ολοκληρωμένης, βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία λέει “και αρχαία και μετρό”.

Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται Μετρό, γι’ αυτό και το έργο προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς, και από την άλλη λέμε ότι η Θεσσαλονίκη δεν θα πάει μπροστά αν δεν αναδείξει αυτό που την κάνει ιδιαίτερη».

Η αρχαιολογική σκαπάνη, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, ανέδειξε απίστευτο πλούτο και εντυπωσιακή ποικιλία ευρημάτων περιόδων και εποχών.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αρχαιολογική ανασκαφή από αυτή που έγινε εξαιτίας του Μετρό, έχει ανασκαφεί όλη η πόλη. Είναι μια ανασκαφή, η οποία κόστισε 130 εκατ. ευρώ», κατέληξε.

πηγη – metaforespress