Συγκοινωνίες Αθήνας: Έκλεισαν οι πύλες σε 15 σταθμούς Μετρό, δείτε σε ποιους

ef6072e52db23c570553fa963fd2255e_L (1)

Έκλεισαν από το πρωί οι πύλες σε 15 επιπλέον σταθμούς Μετρό ενώ, από τις 15 Μαρτίου κλείνουν «ερμητικά» οι πύλες συνολικά σε 22 σταθμούς του Μετρό της Αθήνας και ουσιαστικά εγκαινιάζουν την πλήρως ελεγχόμενη, ηλεκτρονικά καταγραφόμενη επιβατική διακίνηση στο δίκτυο του δημοφιλούς μέσου της Αθήνας.

Από σήμερα και σε όλη πλέον τη διάρκεια της ημέρας, θα είναι κλειστές οι πύλες στο σταθμό ΣΥΝΤΑΓΜΑ, τον κεντρικότερο της Αθήνας. Ανοιχτές παραμένουν και τους 22 σταθμούς μόνο οι πύλες για τα ΑΜΕΑ. Από την Πέμπτη όμως 15 Μαρτίου, κλείνουν οριστικά και αυτές και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την έναρξη της ελεγχόμενης εισόδου-εξόδου επιβατών από αυτούς τους σταθμούς οι οποίοι είναι οι.

Γραμμή 1: ΤΑΥΡΟΣ, ΜΑΡΟΥΣΙ
Γραμμή 2: ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΣΕΠΟΛΙΑ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Γραμμή 3: ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, Δ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ, ΧΟΛΑΡΓΟΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, ΕΛΑΙΩΝΑΣ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Αυτό σημαίνει ότι ο επιβάτης θα πρέπει να επικυρώνει το εισιτήριο ή την κάρτα του, τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο του από το σταθμό. Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι αν κάποιος εισέλθει σε έναν από τους υπόλοιπους σταθμούς χωρίς εν ισχύ εισιτήριο ή κάρτα, δεν θα μπορεί να εξέλθει σε κανέναν από τους προαναφερθέντες σταθμούς.

H ATH.ENA CARD
Από την πλευρά του ΟΑΣΑ συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η καμπάνια για την επαναφόρτιση με τη διάθεση στο επιβατικό κοινό ανώνυμων ηλεκτρονικών καρτών ATH.ENA Card.

Για 3 μέρες ο ΟΑΣΑ διένειμε δωρεάν χιλιάδες ανώνυμες ηλεκτρονικές κάρτες ΑΤΗ.ΕΝΑ Card, οι οποίες ήταν ενεργοποιημένες με μηδενικό κόμιστρο. Την τρίτη μέρα ο Οργανισμός αποφάσισε τη διάθεση, από τα εκδοτήρια, ανώνυμων ηλεκτρονικών καρτών, έναντι ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Αυτό έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com προκειμένου να ενισχυθεί, τόσο η κουλτούρα της επαναφόρτισης, όσο και να γνωστοποιηθούν περαιτέρω τα πλεονεκτήματα της απρόσωπης ηλεκτρονικής κάρτας ATH.ENA Card.

Η ανώνυμη ATH.ENA Card είναι επαναφορτιζόμενη πλαστική κάρτα στο μέγεθος πιστωτικής. Σε αντίθεση με το ηλεκτρονικό εισιτήριο ATH.ENA Ticket, η ανώνυμη κάρτα μπορεί να φορτιστεί με έως δύο προϊόντα μικρής χρονικής διάρκειας, δηλαδή να φορτιστεί ταυτόχρονα με έως δύο τύπους εισιτηρίων, λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο ένα προϊόν μπορεί να είναι ενεργό κάθε χρονική στιγμή (ειδικότερα, πρέπει να λήξει το πρώτο προϊόν για να χρησιμοποιηθεί το δεύτερο και / ή με χρήματα – αποθηκευμένη αξία, ώστε να λειτουργεί και ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι).

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο ATH.ENA Ticket δέχεται ένα προϊόν κομίστρου κάθε φορά και για να επαναφορτιστεί πρέπει πρώτα να εξαντληθεί το προηγούμενο (υπόλοιπο διαδρομών ή και ο χρόνος ισχύος του). Αντίθετα, η ανώνυμη ATH.ENA Card δέχεται έως δυο προϊόντα κομίστρου μικρής χρονικής διάρκειας.

Πλέον στη διάθεση του επιβάτη για να αποφύγει τις ουρές στα εκδοτήρια είναι η έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας ATH.ENA Card η οποία μπορεί να φορτιστεί επιπλέον από το διαδίκτυο, το κινητό τηλέφωνο, και τα αυτόματα μηχανήματα, είτε με εισιτήρια (μεμονωμένο ή ομάδα εισιτηρίων) είτε με χρονική διάρκεια (μήνας ή περισσότερο). Οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου όπως άτομα άνω των 65, φοιτητές και μαθητες είναι απαραίτητο να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα.

Σε περίπτωση που δεν έχουν ή δεν επιθυμούν προσωποποιημένη κάρτα ATH. ENA Card, μπορούν να επαναφορτίζουν και επαναχρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο ATH.ENA Ticket και την ανώνυμη ηλεκτρονική κάρτα ATH.ENA Card, αγοράζοντας εισιτήρια με πολλαπλές διαδρομές (10 + 1, 5 + 0, διπλό μετ΄ επιστροφής).

πηγη – ypodomes.com