ΟΑΣΑ: Ικανοποιημένοι από τις δημόσιες συγκοινωνίες σχεδόν οι μισοί επιβάτες

Τρόλεϊ-678x381

Συνάντηση μεταξύ των Διοικήσεων του ΟΑΣΑ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Οργανισμού. Από την πλευρά του ΟΑΣΑ στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος του ΔΣ Τάσος Ταστάνης και ο Διευθύνων Σύμβουλος Ιωάννης Σκουμπούρης, ενώ από πλευράς ΕΚΑ ο Πρόεδρος Γιώργος Μυλωνάς και ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Κουλούρης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία MARC για λογαριασμό του ΕΚΑ με θέμα την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στον τομέα των συγκοινωνιών στην Περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας:

  • Ο μισός πληθυσμός της Περιφέρειας μετακινείται συνήθως χρησιμοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Λεωφορεία 26%, μετρό-ηλεκτρικό 20%, τρόλεϊ 1,5% και ταξί 0,5%).
  • Οι άνεργοι μετακινούνται συνήθως με τα ΜΜΜ σε ποσοστό 63%, ενώ οι εργαζόμενοι σε ποσοστό 40%.
  • Πολύ ή αρκετά ικανοποιημένοι από τα δημόσια μέσα μεταφοράς στην περιοχή τους δηλώνουν το 46% των
    ερωτώμενων. Όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς καταγράφουν μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποίησης (48,2%) από όσους δεν τα χρησιμοποιούν συνήθως (43,9%).
  • Οι έξι στους δέκα που χρησιμοποιούν το μετρό και τον ηλεκτρικό δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα δημόσια μέσα μεταφοράς.
  • Στην ερώτηση «τι θα θέλατε να βελτιωθεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς , ώστε να τα προτιμάτε περισσότερο;» το 63,8% απάντησε η συχνότητα των δρομολογίων, το 13,5% η χρονική ακρίβεια των προγραμματισμένων δρομολογίων, το 10,4% το κόστος του εισιτηρίου, το 10% η επέκταση του δικτύου, το 5,8% η ανανέωση του στόλου, το 4,5% η διασύνδεση των μέσων μεταφοράς και το 3,3% η αύξηση της ταχύτητας των μετακινήσεων.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση ως συνέχεια της σχετικής ημερίδας που πραγματοποίησε τον περασμένο Δεκέμβριο το ΕΚΑ με τη συμμετοχή και της Διοίκησης του ΟΑΣΑ. Και οι δύο πλευρές συμφωνήσαμε πως η συνεργασία μας πρέπει να συνεχιστεί στην κατεύθυνση της υπεράσπισης του δημόσιου αγαθού της μετακίνησης των πολιτών. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ΕΚΑ που δηλώνει αρωγός και θέτει τις δυνάμεις του στις προσπάθειές
μας για τον εκσυγχρονισμό των αστικών συγκοινωνιών και τη βελτίωση του παρεχόμενου έργου με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και κυρίως των εργαζομένων. Σε αυτήν την προσπάθεια θα μας βοηθήσουν τα στοιχεία της έρευνας, τα οποία ασφαλώς και θα λάβουμε σοβαρά υπόψη».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ιωάννης Σκουμπούρης δήλωσε τα εξής:

«Ο ΟΑΣΑ, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες, έχει καταφέρει να μην παρεκκλίνει της βασικής του αποστολής, ήτοι της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού και της εφαρμογής κοινωνικών πολιτικών προς ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Την τρέχουσα περίοδο ολοκληρώνεται η μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο αποτελεί τη σπουδαιότερη θετική εξέλιξη, εδώ και δεκαετίες, στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, με τεράστια οφέλη, τόσο για τους επιβάτες, όσο και τους συγκοινωνιακούς φορείς».

πηγη – athenstransport