ΑΠΟ ΤΗΝ BRITISH AMERICAN TOBACCO – Τα τρία λεωφορεία που κυκλοφορούν στην Αθήνα και σε προτρέπουν να κάνεις την «Κίνηση που κάνει τη διαφορά»

i-kinisi-pou-kanei-ti-diafora-708

Πόσες φορές όλοι δεν έχουμε αγανακτήσει βλέποντας κάποιον να παρκάρει παράνομα σε θέση για άτομα με ειδικές ανάγκες, με τον περαστικό δίπλα μας που πετάει κάτω το χαρτάκι από την τσίχλα -ή τα αποφάγια του;

Εικόνες που καθημερινά όλοι αντικρίζουμε στην Αθήνα, φαινόμενα συνηθισμένα στις μεγάλες πόλεις όπου οι γρήγοροι και έντονοι ρυθμοί κάνουν τους πολίτες να παραλείπουν συχνά κάποιους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς.

Και πώς μπορεί αυτό να αλλάξει; 

Ίσως με μια μικρή προτροπή! Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν μπαίνοντας σε ένα λεωφορείο, όλα γύρω σας, σας υπενθύμιζαν όλες αυτές τις μικρές και απλές κινήσεις που θα μπορούσε να κάνει ο καθένας και θα άλλαζαν αυτομάτως την εικόνα της πόλης;

Σίγουρα θετικά, σίγουρα ενθαρρυντικό ό,τι όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο. 

Και αν αυτό σας μοιάζει ουτοπικό, δεν είναι.

Ήδη, εδώ και λίγο καιρό, κυκλοφορούν τρία ανακαινισμένα λεωφορεία, σε κεντρικές και πολυσύχναστες μάλιστα διαδρομές, που ενθαρρύνουν αυτές τις μικρές καλές, θετικές πράξεις. Που ενθαρρύνουν την υπεύθυνη κοινωνική συμπεριφορά συμβάλλοντας στις προσπάθειες για αναβάθμιση του έργου των μεταφορών και της ποιότητας ζωής στην πόλη.Πρόκειται για τρία λεωφορεία που ανακαινίστηκαν από την British American Tobacco Hellas κα παραδόθηκαν στο υπουργείο Μεταφορών και στις Οδικές ΟΣΥ ΑΕ, εταιρεία του ομίλου ΟΑΣΑ. Τρία λεωφορεία που καλούν τους πολίτες να πραγματοποιήσουν την «Κίνηση που κάνει την διαφορά» υιοθετώντας «χρυσούς κανόνες» για την ποιότητα ζωής στην πόλη, όπως είναι ο σεβασμός στις ειδικές ομάδες και στους εργαζόμενους στις μεταφορές, το νόμιμο παρκάρισμα και η αποφυγή ενεργειών που δημιουργούν προβλήματα στην πόλη, όπως η ηχορύπανση.Ολα αυτά στο πλαίσιο της καμπάνιας  η «Κίνηση που κάνει τη διαφορά» της British American Tobacco Hellas σε συνεργασία με την  ΟΣΥ για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών, κ. Θάνος Βούρδας, δήλωσε για την ενέργεια αυτή: «Εκ μέρους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εκφράζω τις ευχαριστίες μας για την πρωτοβουλία της εταιρείας British American Tobacco Hellas να υλοποιήσει δράση προς όφελος του επιβατικού κοινού της Αθήνας και κατ’ επέκταση της ελληνικής κοινωνίας. Υποστηρίξαμε και εμείς και η διοίκηση της ΟΣΥ την πρόταση για το έργο που υλοποιήθηκε. Κεντρικός άξονας της δράσης που πραγματοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες, ήταν η αποκατάσταση και επιδιόρθωση καθισμάτων σε λεωφορεία της ΟΣΥ. Έργο ορατό προς το επιβατικό κοινό της Αθήνας. Ευελπιστούμε στη συνέχιση παρόμοιων δράσεων. Είναι σημαντικό να επιβραβεύουμε και να αναδεικνύουμε πρωτοβουλίες προς όφελος του επιβατικού κοινού στις πόλεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής». 

«Καλωσορίζουμε αυτή την πρωτοβουλία της British American Tobacco Hellas, αυτή τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που ενισχύει τις προσπάθειες του οργανισμού της ΟΣΥ ΑΕ και αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ποιότητας του έργου των μεταφορών και στην παροχή συνεχώς καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες. Χαιρετίζουμε ένθερμα παρόμοιες πρωτοβουλίες και σας ευχαριστούμε για το κέφι και την άψογη ομαδική συνεργασία», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΥ κ. Γιώργος Γλυκός.

Από την πλευρά του, ο κ. Juan José Marco, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της British American Tobacco Hellas, με ευθύνη την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ, δήλωσε: «Θεωρούμε υποχρέωσή μας να συμβάλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών της κοινωνίας. Ευελπιστούμε ότι η εκστρατεία αυτή θα δώσει στην ελληνική κοινωνία μια νότα αισιοδοξίας, στο πλαίσιο της δέσμευσής μας να συνεχίσουμε να δίνουμε αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία».

Πηγή:  iefimerida.gr