Σπίρτζης: Κλείνουν οι μπάρες στο Μετρό μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου

a9f319c2369159988bab94b7607257d6_L

Λήγει η δοκιμαστική περίοδος λειτουργίας για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στο Μετρό μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, το οποίο σημαίνει ότι θα κλείσουν οι θύρες εισόδου-εξόδου στα τερματικά μηχανήματα, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρηστός Σπίρτζης.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, πέραν της προσαρμογής του κοινού στο νέο σύστημα, έπρεπε να ολοκληρωθεί ομαλά και η διαδικασία για εκείνους που διακαιούνται μειωμένο εισιτήριο. Πιο συγκεκριμένα το τέλος της δοκιμαστικής περιόδου, υπολογίζεται για τις 15 Φεβρουαρίου.

Ο ΥΠΟΜΕ τόνισε ότι δεν έχουν μειωθεί τα έσοδα στις αστικές συγκοινωνίες κατά την παρατεταμένη δοκιμαστική λειτουργία, εφόσον έχουν πωληθεί πάνω από 400 χιλ. προσωποποιημένες κάρτες, με δυνατότητα έκδοσης και φόρτισης και μέσω διαδικτύου πλέον, σημειώνοντας ότι οι παλαιές χάρτινες κάρτες δεν ξεπερνούσαν τις 250 χιλ. κάθε μηνά.

Σχολιάζοντας το θέμα των διοδίων, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα τοποθέτησης διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο και ανακοίνωσε ότι εντός του πρώτου τριμήνουτου 2018 θα γίνει ο διαγωνισμός για το νέο ηλεκτρονικό και δορυφορικό σύστημα πληρωμής διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της χώρας, του οποίου το κόστος υπολογίζεται στα 400 εκατ. ευρώ. Ο Υπουργός μάλιστα πρόσθεσε ότι το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί σε κάποιους από τους αυτοκινητόδρομους ήδη μέσα στο 2018.

 

πηγη – Ypodomes.com