Διαθέσιμο το νέο app του ΟΑΣΑ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

40a70ebce94f4f9c9fddee99bd474b1e_L

Επανήλθε δριμύτερη η νέα εφαρμογή του ΟΑΣΑ για κινητά τηλέφωνα, αυτή τη φορά στα πλαίσια της λειτουργίας του «νεότευκτου» ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Κάτι λιγότερο από 2 μήνες μετά τους τίτλους τέλους του προηγούμενου app αγοράς εισιτηρίων, που είχε κάνει «πρεμιέρα» τον Δεκέμβριο του 2014, o Οργανισμός «ανέβασε» τη νέα εκδοχή του, που είναι πλήρως εναρμονισμένη με το νέο σύστημα που μπαίνει σταδιακά σε εφαρμογή.

Δίνει δηλαδή την δυνατότητα φόρτισης της λεγόμενης προσωποποιημένης κάρτας με διάφορα προϊόντα κομίστρου (ήτοι τους διάφορους τύπους εισιτηρίων) με το πάτημα ενός κουμπιού. Προς το παρόν η εφαρμογή δεν δίνει τη δυνατότητα έκδοσης ανώνυμων ηλεκτρονικών εισιτηρίων για απλές ή πολλαπλές διαδρομές, παρά μόνο σε κατόχους προσωποποιημένων καρτών, εφόσον για να πραγματοποιηθούν οι όποιες συναλλαγές, απαιτείται σύνδεση με βάση τον μοναδικό 16-ψήφιο κωδικό που αναγράφεται στην ΑΤΗ.ΕΝΑ Card. Η εφαρμογή είναι συμβατή με την τεχνολογία NFC (Near-Field Communication) για την ασύρματη φόρτιση των καρτών. 

Ο Οργανισμός πάντως δίνει την εναλλακτική στους κατόχους «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων να παρακάμπτουν τις ουρές τόσο στα εκδοτήρια όσο και στους  νέους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων με τους οποίους το κοινό βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία εξοικείωσης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επαναφορά του app για τις συγκοινωνίες της Αθήνας είναι άκρως ενθαρρυντική και σε πλήρη αντιστοιχία με τον ψηφιακό χαρακτήρα της νέας εποχής που ανατέλλει, καθώς έρχεται να διευκολύνει τους επιβάτες και να ενισχύσει την λειτουργικότητα του νέου συστήματος. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την LG (ανάδοχος εταιρεία, μαζί με την ΤΕΡΝΑ, στο έργο του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου). 

ΠΗΓΗ – YPODOMES.COM