Κλείνουν οι πύλες, σε πλήρη λειτουργία από 20 Νοεμβρίου οι Μπάρες στο Μετρό

ATHENATICKET-1

Κλείνουν από τις 20 Νοεμβρίου 2017 οι πύλες στους σταθμούς του Μετρό και επίσημα πλέον περνάμε στην εποχή του «έξυπνου» ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Όπως ανακοίνωσε χθες βράδυ ο ΟΑΣΑ, τότε θα ξεκινήσει η επίσημη εφαρμογή και στον τερματικό σταθμό του Αεροδρομίου ενώ από αύριο 16 Νοεμβρίου παύει η χρήση και έκδοση των χάρτινων εισιτηρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στους σταθμούς από 16 μέχρι 20 Νοεμβρίου θα υπάρχει και μία ανοιχτή πύλη για την είσοδο των ατόμων με ειδικές ανάγκες αλλά και για τους επιβάτες που δεν έχουν λάβει ακόμα τις κάρτες τους ταχυδρομικά.

Οι κάτοχοι ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών επικυρώνουν τα εισιτήριά τους και στο δίκτυο του Προαστιακού ενώ οι κάτοχοι ετησίων, εξαμηνιαίων, τριμηνιαίων καρτών, καθώς και ομάδες δικαιούχων όπως άνεργοι, μετακινούνται με επίδειξη των αντιστοίχων εγγράφων στους υπευθύνους της γραμμής των πυλών εκάστου σταθμού. Σε όλες τις πύλες (ανοιχτές ή κλειστές) θα παρευρίσκονται αρμόδιοι υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ που θα ελέγχουν και θα ενημερώνουν το κοινό.

Η διαδικασία αποστολής των καρτών θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ενώ η έκδοση προσωποποιημένων καρτών είναι μία μόνιμη διαδικασία η οποία θα υφίσταται από χάρτινης κάρτας. Εδώ να σημειώσουμε πως η διάρκεια της μηνιαίας κάρτας δεν έχει διάρκεια ενός μήνα με εκκίνηση την 1η αλλά διάρκεια 30 μέρες. Αυτό σημαίνει ότι όποιος βγάλει κάρτα στις 5 ενός μήνα θα έχει διάρκεια μέχρι τις 5 του επομένου και ούτω καθεξής.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 320.000 κάρτες αριθμός πολύ μεγαλύτερος του ετήσιου μέσου όρου των μηνιαίων καρτών (250.000), ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έκδοση προσωποποιημένων καρτών. Οι κάτοχοι της προσωποποιημένης ΑΤH.ENA Card δεν απαιτείται να αναμείνουν ποτέ πια σε ουρές, διότι μπορούν να φορτίζουν τις κάρτες τους σε όλο το δίκτυο των αυτόματων μηχανημάτων (300 αυτόματα μηχανήματα σε όλο το δίκτυο) και από όλα τα εκδοτήρια της Ο.ΣΥ. ΑΕ και της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ, καθώς και από το διαδίκτυο.

πηγη-ypodomes.com