Από 45 σταθμούς Μετρό και στις 3 Γραμμές η έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας, δείτε πως

ATHENACARD

Με πολλούς τρόπους γίνεται προσπάθεια από τον ΟΑΣΑ να ανταποκριθεί στην μεγάλη ζήτηση των ηλεκτρονικών προσωποποιημένων καρτών. Μιλάμε για τις νέες κάρτες που αντικαθιστούν τις παλιές χάρτινες και έχουν διάρκεια για τουλάχιστον 1 μήνα. Mέχρι τώρα δεν έχουν παρατηρηθεί πολύ μεγάλες ουρές άλλα όσο βαδίζουμε προς το τέλος του μήνα, τόσο περισσότερος κόσμος παρατηρείται.

Από εχθές ο επιβάτης μπορεί να εκδώσει την κάρτα του σε όλους τους σταθμούς Μετρό και στις 3 γραμμές. Αυτό σημαίνει ότι σε 45 διαφορετικά σημεία μπορείτε με την ταυτότητα σας και ένα έγγραφο (απλό, επίσημο, ακόμα και φωτοτυπημένο) που να αναγράφει το ΑΜΚΑ σας μπορείτε να αποκτήσετε την κάρτα.

Για όσους έχουν ήδη κάρτα για τον Οκτώβριο (που είναι η συντριπτική πλειοψηφία) μπορείτε είτε να πάρετε την κάρτα χωρίς να την φορτίσετε με το μηνιαίο ποσό, είτε να την φορτίσετε με τα 30 ευρώ και να την ενεργοποιήσετε την 1η Νοεμβρίου (στις μπάρες εισόδου στο Μετρό ή στα αντίστοιχα μηχανήματα στα λεωφορεία-τρόλεϊ-τραμ).

Να θυμάστε ότι πλέον οι μηνιαίες κάρτες δεν είναι απαραίτητο να εκδίδονται για συγκεκριμένο μήνα. Έχουν διάρκεια 30 μέρες και αυτό σημαίνει πως αν κάποιος την εκδώσει και την φορτίσει σήμερα 17 Οκτωβρίου τότε θα έχει διάρκεια μέχρι τις 17 Νοεμβρίου. Μόλις ολοκληρωθεί ο μεγάλος όγκος που βλέπουμε τώρα καθημερινά στα εκδοτήρια, θα ξεχάσουμε μια για πάντα τις -ενοχλητικές- ουρές έκδοσης μηνιαίων καρτών.

Τώρα, για αυτούς που δεν έχουν υπομονή να στέκονται σε κάποια από τα 45 εκδοτήρια των σταθμών του Μετρό, μπορούν σε ένα φάκελο να στείλουν φωτοτυπία ταυτότητας, το έγγραφο για το ΑΜΚΑ, πρόσφατη φωτογραφία προσώποου, φωτοτυπία της υπάρχουσας χάρτινης κάρτας ενώ θα πρέπει να εκτυπώσουν και να συμπληρώσουν το έντυπο προσωποποίησης με QR Code από το www.athenacard.gr. Τον φάκελο θα τον παραδώσουν σε οποιδήποτε σταθμό Μετρό.

Για όσους είναι επίσης ανυπόμονοι, μπορούν να αποφύγουν τους πολυσύχναστους σταθμούς όπου παρατηρούνται μεγάλες ουρές και να επιλέξουν ένα σταθμό με χαμηλή κίνηση. Σας προτείνουμε κάποιον από τους σταθμούς: ΕΛΑΙΩΝΑΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΠΕΡΙΣΣΟΣ, ΕΙΡΗΝΗ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι η έκδοση καρτών θα συνεχιστεί και τον ερχόμενο μήνα όμως από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ανακοινωθεί ότι η χάρτινη κάρτα δεν μπορεί να ανανεωθεί και καταργείται στο τέλος του μήνα.

πηγη-ypodomes.com