Ηλεκτρονικό Εισιτήριο – Προτάσεις των εργαζομένων στις συγκοινωνίες

hartino-eisitirio-708

Τον προβληματισμό τους εκφράζουν τα σωματεία των εργαζομένων στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών για την εφαρμογή του μέτρου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, εκφράζοντας την άποψη, ότι απαιτείται περισσότερη προετοιμασία του μέτρου και ενημέρωση του κοινού.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας με ανακοίνωσή του «εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ και του ΟΑΣΑ και στηρίζουν τα αιτήματά τους για την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη μετάβαση και λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου».

Tα αιτήματα των εργαζομένων στο χώρο των συγκοινωνιών για το θέμα αυτό είναι:

-Να ανοίξει το σύστημα αντικατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ισχύουν για το χάρτινο εισιτήριο. Έτσι, θα εκλείψει μια σημαντική αιτία προστριβών ανάμεσα σε επιβάτες και συναδέλφους εκδότες.

-Άμεσα να λειτουργήσει σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών POS σε όλα τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου και στα εκδοτήρια.

-Να προχωρήσει, άμεσα, η χωροταξική βελτίωση όλων των εκδοτηρίων και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα έλλειψης χώρου.

-Να υπάρξει διαδικασία άμεσης παρέμβασης της αναδόχου εταιρείας σε περίπτωση βλάβης.

-Το ηλεκτρονικό εισιτήριο να αναγνωρίζεται με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα μηχανήματα έκδοσης – επικύρωσης και ελέγχου.

Το ΕΚΑ και τα σωματεία όλου του δικτύου των συγκοινωνιών «τάσσονται υπέρ της λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αρκεί αυτό να γίνει σωστά, λειτουργικά και χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στους εργαζόμενους και τους επιβάτες».

πηγη – ert.gr