Τι αλλαγές φέρνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο για άνεργους, ΑΜΕΑ, φοιτητές, πολύτεκνους

Ηλεκτρονικό-Εισιτήριο-ΟΑΣΑ-678x381

Αλλαγές στον τρόπο που μετακινούνται οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου και οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης φέρνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Αυτό επειδή θα πρέπει να υπάρξει ταυτοποίηση των δικαιούχων όλων των κατηγοριών μέσω έκδοσης προσωποποιημένης ATH.ENA CARD. Ας δούμε τι πρόκειται να ισχύσει:

Δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου

Οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου (φοιτητές, σπουδαστές, πολύτεκνοι, ανήλικοι, άνω των 65 ετών) θα πρέπει υποχρεωτικά να εκδώσουν προσωποποιημένη ATH.ENA CARD.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, η φόρτιση ΑΤΗ.ΕΝΑ TICKET (πολλαπλό εισιτήριο) ή ανώνυμης ATH.ENA CARDμε προϊόντα μειωμένου κομίστρου δεν θα είναι δυνατή.

Σημειώνται ότι μετά την πρώτη έκδοση (σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ απαιτείται φόρτιση με εισιτήριο 30 ημερών αξίας 15 ευρώ ή/και με ποσό από 10 ευρώ), μία προσωποποιημένη ATH.ENA CARD για δικαιούχους μειωμένου κομίστρου είναι δυνατό να «επαναφορτιστεί» με οποιοδήποτε προϊόν κομίστρου μειωμένης αξίας: από ένα εισιτήριο 90 λεπτών, πακέτα εισιτηρίων 90 λεπτών, εισιτήρια 30 ημερών μέχρι και εισιτήρια 360 ημερών.

Για την έκδοση προσωποποιημένης ATH.ENA CARD ακολουθήστε της οδηγίες. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας στο εκδοτήριο και το έγγραφο που πιστοποιεί ότι είστε δικαιούχος μειωμένου κομίστρου (π.χ. ακαδημαϊκή ταυτότητα.)

Δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης

Προσοχή: Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η έκδοση ATH.ENA CARD για δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης. Αν διαπιστώσετε το αντίθετο, παρακαλώ αφήστε ένα σχόλιο

Και οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης (άνεργοι, ΑΜΕΑ κ.λπ.) θα πρέπει να προχωρήσουν υποχρεωτικά σε έκδοση προσωποποιημένης ATH.ENA CARD, χωρίς όμως να πληρώσουν για την απόκτησή της.

Η κάρτα θα πρέπει να επικυρώνεται σε κάθε επιβίβαση σε μέσο ή πέρασμα από μπάρα σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ.

Για την έκδοση της κάρτας, οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης θα πρέπει να έχουν μαζί τους και το έγγραφο που πιστοποιεί πως ανήκουν στην κατηγορία δωρεάν μετακίνησης (βεβαίωση ΟΑΕΔ, στρατιωτική ταυτότητα κ.λπ.)

πηγη – athenstransport