Στο σύνολό τους, οι συρμοί μετρό – ηλεκτρικού θα έχουν κλιματισμό, διαβεβαιώνουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ

METRO-5-1300x650

Με αφορμή τον επερχόμενο καύσωνα και το θέμα λειτουργίας του κλιματισμού στα μέσα σταθερής τροχιάς και ειδικότερα, σε συρμούς του μετρό προς το αεροδρόμιο και του ηλεκτρικού, η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση, όπου επισημαίνονται τα εξής:

Στο αεροδρομιακό κομμάτι υπήρχαν κάποια προβλήματα που επιλύθηκαν και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι στο σύνολό τους τα τρένα μας θα είναι με κλιματισμό.

Όσον αφορά στην διαδρομή Πειραιά – Κηφισιά εκεί υπάρχουν κάποια προβλήματα, τα οποία χρονίζουν εδώ και 4-5 χρόνια και σχετίζονται με τη συντήρηση των κλιματιστικών των συρμών.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που μας κληρονομήθηκε από προηγούμενα χρόνια και οφειλόταν κυρίως στον τρόπο προμήθειας του έργου των κλιματιστικών. Συγκεκριμένα, η ανάδοχος εταιρεία, όταν εγκατέστησε τα συστήματα αυτά, κράτησε για λογαριασμό της κλειδωμένο το λογισμικό, με αποτέλεσμα οι δικοί μας τεχνίτες να μην μπορούν, για μεγάλο διάστημα, να παρέμβουν σε όλα τα κομμάτια της συντήρησης των μηχανημάτων αυτών.

Ευτυχώς, σήμερα, η Διοίκηση μαζί με τους εργαζόμενους προχωράνε, με γρήγορους ρυθμούς, τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του κλιματισμού, ώστε πολύ σύντομα να τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο κλιματισμός σε όλα τα βαγόνια, ακόμα και στα ελάχιστα που βρίσκονται σε φάση συντήρησης.

ΠΗΓΗ – METAFORESPRESS