Γιάννης Μυλόπουλος: Η νέα αναπτυξιακή πολιτική της Αττικό Μετρό

MHLOPOULOS

Στα γενικότερα οφέλη της λειτουργίας μετρό, τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος, στο 1ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, το μετρό δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως ένα απλό κατασκευαστικό έργο, αλλά ως ένα σύνθετο έργο υπέρ της ανάπτυξης, του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και του πολιτισμού.

«Όσο η ανάπτυξη στηρίζεται στην τεχνολογία και τις υποδομές και όσο η καινοτομία συναρτάται με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, τόσο το μετρό, ως ένα μεγάλο τεχνικό έργο υποδομής, ενσωματώνοντας με καινοτόμο τρόπο την ιστορία και τον πολιτισμό και αξιοποιώντας το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό, αποτελεί προϋπόθεση και καταλύτη για την επίτευξη της ανάπτυξης», υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη από τη λειτουργία του μετρό επεκτείνονται, μεταξύ άλλων, στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Για παράδειγμα, η επίλυση του συγκοινωνιακού προβλήματος και ο δραστικός περιορισμός της κίνησης των αυτοκινήτων προκαλούν σημαντική μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και επιφέρουν θεαματική βελτίωση στην κατάσταση του αστικού περιβάλλοντος.

Είναι ενδεικτικό ότι 1.000 τόνοι λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα της Αττικής καθημερινά, λόγω μετρό.

πηγη – metaforespress