Ερευνα για ελεγκτές της ΣΤΑΣΥ

newego_LARGE_t_1101_14921536_type13145 Την «παραδειγματική τιμωρία» των ελεγκτών κομίστρου της ΣΤΑΣΥ, οι οποίοι φέρονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα και καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων, να έκαναν έλεγχο σε ομάδα επτά ευελπίδων με «περιπαικτικό ύφος» την περασμένη Παρασκευή ζητεί με ανακοίνωσή του ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημ. Καμμένος.

Την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης, σε χθεσινές του δηλώσεις ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Από την πλευρά τους πηγές της ΣΤΑΣΥ επισημαίνουν ότι δεν έχει καταγραφεί αντίστοιχο επεισόδιο απρεπούς συμπεριφοράς, σημειώνοντας, πάντως, ότι οι έλεγχοι κομίστρου είναι δειγματοληπτικοί και διενεργούνται σε όλους τους επιβάτες.

 

Στην ανακοίνωση του κ. Καμμένου σημειώνεται ότι «σύμφωνα με δημοσιεύματα που αναφέρουν μαρτυρίες επιβατών στο μετρό Πανόρμου ελεγκτές σταμάτησαν μια ομάδα επτά ευελπίδων, ζητώντας με έπαρση, περιπαικτικό ύφος τις ταυτότητές τους».

Ο ίδιος κάνει λόγο για «ανάρμοστη συμπεριφορά» και ρωτά αν έχουν τέτοιες εντολές συμπεριφοράς οι ελεγκτές, ζητώντας παράλληλα «από τη διοίκηση του μετρό να επιληφθεί του θέματος».

ΠΗΓΗ – ΕΘΝΟΣ