Σπίρτζης: Οι εταιρείες σεκιούριτι φταίνε για τους βανδαλισμούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

mhxnaiamsh5

Καταγγελία πως οι βανδαλισμοί σε ακυρωτικά μηχανήματα στα λεωφορεία και τους σταθμούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έχουν να κάνουν με τις εταιρείες σεκιούριτι που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των μέσων μαζικής μεταφοράς και όχι με πολιτικές ομάδες ή χούλιγκαν έκανε στη Βουλή ο υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως είπε ο υπουργός, οι καταστροφές στα ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων δεν οφείλονται κατά κύριο λόγο σε «ομάδες πολίτικου χαρακτήρα ή χούλιγκαν αλλά σε ομάδες συμφερόντων που εμφανίστηκαν μετά την απόφασή του να αναλάβει την φύλαξη των σταθμών του Μετρό και του ΗΣΑΠ η Ελληνική Αστυνομία και όχι ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης».

Η καταγγελία του κ. Σπίρτζη είναι βεβαίως αστήρικτη αφού ο υπουργός δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο που να την υποστηρίζει, ούτε δεσμεύτηκε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Εντύπωση επίσης προκαλεί το ότι ο υπουργός φαίνεται να αθωώνει ομάδες τις άκρας αριστεράς που αναλαμβάνουν ανά καιρούς την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατηγορεί τις εταιρείες σεκιούριτι για εμπλοκή στους βανδαλισμούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Τον προηγούμενο Αύγουστο, ο ίδιος κατήγγειλε και πάλι από τη Βουλή ότι οι εταιρείες αυτές ασκούσαν εκβιασμούς στους εργαζομένους με ψεύτικες αμοιβές και καταστάσεις, προσθέτοντας ότι η κατάθεση υπουργικής τροπολογίας για την αλλαγή του καθεστώτος των συγκεκριμένων εταιρειών συνέπεσε με την έναρξη βανδαλισμών και καταστροφής ακυρωτικών μηχανημάτων στους σταθμούς του Μετρό. «Όλως τυχαίως κάποιες ομάδες άρχισαν να σπάνε κάποιους σταθμούς εύχομαι να μην υπάρχει διασύνδεση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Και σε αυτή την περίπτωση ο υπουργός δεν έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία και δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη.

Αν και ο υπουργός έχει εξαγγείλει από τις αρχές του 2016 πως η αστυνομία θα αναλάβει την φύλαξη των σταθμών Μετρό και οι εταιρείες σεκιούριτι θα φύγουν από τα ΜΜΜ, προς το παρόν αυτό δεν έχει γίνει πράξη. Το αποτέλεσμα είναι οι φορείς των συγκοινωνιών της Αθήνας να ανανεώνουν τις συμβάσεις με τις εταιρείες σεκιούριτι κάθε μήνα, πληρώνοντας τεράστια ποσά στις εταιρείες αυτές.

Τους τελευταίους μήνες καταγράφουμε όσες επιθέσεις και βανδαλισμούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας έρχονται στο φως της δημοσιότητας

πηγη – athenstransport