Συγκοινωνίες Αθήνας: Σε ποιους Σταθμούς έχουν μπει Μπάρες, τι μένει, τα προβλήματα και η εφαρμογή

76a6c8087bfe9941a95137b552489c6c_L

Προχωρά η τοποθέτηση μπαρών εισόδου-εξόδων στις Γραμμές 2 και 3 οι οποίες είναι μέρος του νέου «έξυπνου εισιτηρίου» που θα αντικαταστήσει τα σημερινά χάρτινα εισιτήρια και μηνιαίες κάρτες. Μπάρες μέχρι τώρα έχουν μπει στους εξής σταθμούς:

Στην ΓΡΑΜΜΗ 2 έχουν τοποθετηθεί σε συνολικά 10 σταθμούς: ΔΑΦΝΗ, ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΣΥΓΓΡΟΥ/ΦΙΞ, ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΟΜΟΝΟΙΑ, ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ, ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ, ΑΤΤΙΚΗ, ΣΕΠΟΛΙΑ.
Στη ΓΡΑΜΜΗ 3 έχουν τοποθετηθεί σε συνολικά 9 σταθμούς: ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΕΛΑΙΩΝΑΣ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΠΑΝΟΡΜΟΥ, ΚΑΤΕΧΑΚΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ, ΧΟΛΑΡΓΟΣ.

ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΜΠΑΡΕΣ ΑΚΟΜΑ
Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η ολοκλήρωση της τοποθέτησης μπαρών εισόδου-εξόδου στις Γραμμές 2 και 3. Οι σταθμοί που προς το παρόν δεν διαθέτουν μπάρες είναι οι:

ΓΡΑΜΜΗ 2: ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ(Κ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΗ 3), ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ.

ΓΡΑΜΜΗ 3: ΑΙΓΑΛΕΩ, ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει με τους σταθμούς που εξυπηρετούνται και από τη Γραμμή 3 του Μετρό αλλά και του Προαστιακού, δηλαδή τους ΠΑΙΑΝΙΑ/ΚΑΝΤΖΑ, ΠΑΛΛΗΝΗ, ΚΟΡΩΠΙ και ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ
Σε μεγάλο πρόβλημα έχει εξελιχθεί ο βανδαλισμός πολλών μπαρών από ομάδες βανδάλων οι οποίοι μέχρι σήμερα δρουν ανενόχλητοι. Να θυμίσουμε πως το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι έργο-ΣΔΙΤ, όπερ και σημαίνει πως η εταιρεία που τα εγκαθιστά για κάθε κατεστραμμένο μηχάνημα θα πρέπει να αποζημιωθεί, βάσει σύμβασης. Το ποσό που μέχρι σήμερα έχει «μαζευτεί» από τους βανδαλισμούς, ξεπερνά τις 80.000 ευρώ.

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Αν και βγήκε επίσημη ανακοίνωση ότι το σύστημα ξεκινά να εφαρμόζεται από την 1η Φεβρουαρίου, αυτό θα γίνει σταδιακά και μάλλον με κάποια καθυστέρηση καθώς οι περίφημες «έξυπνες κάρτες», έχουν κολλήσει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που έχουν θέσει σειρά από ζητήματα καθώς ο κάτοχος της κάρτας θα πρέπει να δώσει αναλυτικά στοιχεία που φτάνουν μέχρι και το ΑΜΚΑ(!!).

Επίσης δεδομένου του γεγονότος ότι θα χρειαστούμε περίπου ενάμιση μήνα για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των μπαρών εισόδου-εξόδου στους υπόλοιπους σταθμούς των Γραμμών 2 και 3, όλα δείχνουν ότι πάμε για μία πιλοτική έναρξη στις αρχές Απριλίου, με παράλληλη λειτουργία και των δύο συστημάτων εισιτηρίων.

Το βέβαιο είναι ότι την 1η Ιουλίου όλα πρέπει να λειτουργούν πλήρως και το νέο «έξυπνο» εισιτήριο θα πρέπει να έχει εφαρμοστεί πλήρως.

Με το νέο σύστημα τόσο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όσο και στον ΟΑΣΑ ελπίζουν ότι το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης θα μειωθεί σημαντικά, ενώ μετά την αποκάλυψη κυκλώματος πλαστών εισιτηρίων, υπάρχει η πεποίθηση ότι θα υπάρξει μία εντυπωσιακή αύξηση στα έσοδα του Οργανισμού που πάνε από το κακό στο χειρότερο.

πηγη-ypodomes.com