Συγκοινωνίες Αθήνας: Μέχρι τέλος Φλεβάρη η εγκατάσταση Μπαρών στο Μετρό

%ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%81%cf%8c-%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%b4%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η τελευταία φάση της εγκατάστασης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Η τοποθέτηση των θυρών εισόδου-εξόδου (οι γνωστές μπάρες), στην γραμμή 1 έχει ολοκληρωθεί ενώ αυτές τις εβδομάδες ξεκίνησε η τοποθέτηση τους στις γραμμές 2 και 3.

Στο δίκτυο έχουν μπει ήδη σε Κατεχάκη, Ευαγγελισμό, Πανόρμου, Σταθμό Λαρίσης, Συγγρού/Φιξ, Σεπόλια, Μεταξουργείο.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα συνεχιστεί η ίδια εργασία για την τοποθέτηση των θυρών εισόδου-εξόδου σε Αττική, Ακρόπολη, Μέγαρο Μουσικής και Εθνική Άμυνα.

Η ολοκλήρωση των εργασιών τοποθετείται περίπου στο τέλος Φεβρουαρίου καθώς απομένουν μέχρι τότε 6 εβδομάδες στις οποίες θα τοποθετηθούν οι θύρες εισόδου-εξόδου στους υπόλοιπους σταθμούς.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το νέο εισιτήριο θα μοιάζει με πιστωτική κάρτα και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί αρχικά σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικό και στη συνέχεια από τον Απρίλιο θα αρχίσει να χρησιμοποιείται και στο Μετρό.

Το κόστος μετακίνησης δεν αλλάζει και θα καλύπτει από απλές έως πολλαπλές διαδρομές.

Οι επιβάτες μπαίνοντας στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περνούν την κάρτα από ειδικά μηχανήματα και, εφόσον είναι έγκυρη, θα ανάβει μία πράσινη ένδειξη.

Στον ηλεκτρικό και το Μετρό θα υπάρχουν γυάλινες θυρίδες που θα ανοίγουν μόνο με την επικύρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Οι κάτοχοι καρτών πολλαπλών διαδρομών θα μπορούν να τις μετατρέψουν σε ηλεκτρονικά εισιτήρια χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

πηγη – ypodomes.com