Στις… ράγες το ηλεκτρονικό εισιτήριο

assets_LARGE_t_420_55149946_type13145Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, καθώς ήδη τοποθετήθηκαν οι μπάρες εισόδου και εξόδου που θα το υποστηρίξουν και στους πρώτους δύο σταθμούς μετρό (Συγγρού-Φιξ και Πανόρμου). 

Υστερα από την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των ειδικών θυρών στους σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, το σύστημα το προσεχές διάστημα θα τοποθετηθεί και στο σύνολο των σταθμών του μετρό με στόχο η πιλοτική του λειτουργία να ξεκινήσει ακόμα και μέσα στον Φεβρουάριο ώστε ύστερα από μεταβατική περίοδο 2-3 μηνών, που το ηλεκτρονικό θα συνυπάρχει με το παραδοσιακό εισιτήριο, να ξεκινήσει η οριστική του λειτουργία.

Συνολικά σε μετρό και ηλεκτρικό θα τοποθετηθούν 1.100 τέτοιες πύλες, ώστε το σύστημα να είναι έτοιμο να «κλείσει» από τον ερχόμενο Απρίλιο.

 

Συζητείται, μάλιστα, το ενδεχόμενο να γίνουν «κλειστοί» πρώτα οι κεντρικοί σταθμοί και στη συνέχεια οι περιφερειακοί.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο σύστημα, ο επιβάτης θα πρέπει να «περνά» το εισιτήριο ή την κάρτα του από το ειδικό σημείο κάθε μηχανήματος ώστε να ανοίγει η πόρτα και να εισέρχεται στο δίκτυο του μετρό.

Αντίστοιχη κίνηση θα πρέπει να κάνει και κατά την έξοδό του από το μετρό.

ΠΗΓΗ – ΕΘΝΟΣ