Ξεκινά η εγκατάσταση τουρνικέ του ΑΣΣΚ στο μετρό. Κλειστοί οι σταθμοί Πανόρμου και Συγγρού – Φιξ στις 7-8/1

assk21-4

Ξεκινά η εγκατάσταση των τουρνικέ του «Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου» του ΟΑΣΑ σε σταθμούς του μετρό.

Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου οι σταθμοί «Πανόρμου» και «Συγγρού- Φιξ» θα παραμείνουν κλειστοί, για την εκτέλεση τεχνικών εργασιών, που αφορούν την εγκατάσταση του ΑΣΣΚ.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι συρμοί θα διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς στάση.

Έως τον Φεβρουάριο, ο ΟΑΣΑ φιλοδοξεί να εγκαταστήσει και λειτουργήσει το ΑΣΣΚ σε ηλεκτρικό, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ. Αντίστοιχα, έως τα τέλη Μαρτίου στο μετρό.

Για ορισμένο διάστημα, τουλάχιστον μέχρι και την τοποθέτηση του ΑΣΣΚ στο μετρό, θα ισχύει παράλληλα και το υπάρχον χάρτινο εισιτήριο, προκειμένου να εξοικειωθεί το επιβατικό κοινό με το νέο σύστημα.

Επίσης, δεν θα «κλείσει» μονομιάς ο ηλεκτρικός, καθώς περιφερειακοί σταθμοί θα μείνουν ανοιχτοί.

Με το νέο σύστημα, το απλό χάρτινο εισιτήριο και το κουπόνι της μηνιαίας και ετήσιας κάρτας αντικαθίστανται από την «Έξυπνη Κάρτα» και την «Πολλαπλή Κάρτα».

Η «Πολλαπλή Κάρτα» είναι για τους χρήστες που δεν χρησιμοποιούν συστηματικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και αποθηκεύει συγκεκριμένο αριθμό τύπων κομίστρου.

Και με τις δύο κάρτες δεν απαιτείται επαφή στα ειδικά επικυρωτικά των οχημάτων των λεωφορείων και τρόλεϊ και τις πύλες των σταθμών, ενώ οι κάρτες αυτές είναι επαναφορτιζόμενες. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής με χρήση τραπεζικών καρτών.

ΠΗΓΗ – METAFORESPRESS