ΕΡΕΥΝΑ – Μπήκαν στα λεωφορεία μηχανήματα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο-ΕΤΣΙ θα λειτουργούν

resizer Είναι όλα έτοιμα για τις αλλαγές στα ΜΜΜ- Κάποιοι από τους επιβάτες αντιδρούν στις αλλαγές

Μάλιστα, ήδη τα ειδικά ακυρωτικά μηχανήματα έχουν τοποθετηθεί στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, στην προσπάθεια του Οργανισμού οι αλλαγές να μπουν στην καθημερινότητα του επιβατικού κοινού όσο πιο ομαλά γίνεται! 

Πως θα λειτουργεί το ηλεκτρονικό εισητήριο

Την 1η Ιανουαρίου του 2017 έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τις αστικές συγκοινωνίες με αναλογική χρέωση του επιβάτη ανάλογα με τη διαδρομή. Όπως είπαν στο star.gr εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ, ουσιαστικά πρόκειται για μία κάρτα που θα γεμίζει με μονάδες μέσω ειδικών μηχανημάτων, αλλά και μέσω διαδικτύου. 

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα «φορτίζει» με ευρώ και σε κάθε διαδρομή θα αφαιρείται σε πρώτη φάση η σημερινή αξία του εισιτηρίου που είναι 1,40. Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, σκοπός του Οργανισμού είναι αυτό στην συνέχεια να αλλάξει.

Ο επιβάτης θα πληρώνει μόνο για την απόσταση που διανύει με κάθε μέσο μεταφοράς και όχι για το σύνολο της διαδρομής που το μέσο εκτελεί. Αυτό σημαίνει ότι οι μικρές αποστάσεις θα στοιχίζουν λιγότερο. 

Οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών, με τη νέα μορφή τους παραμένουν στα 30 ευρώ. Δωρεάν αλλά με ηλεκτρονική κάρτα στην οποία θα υπάρχουν στοιχεία από τα μητρώα του ΟΑΕΔ θα μετακινούνται οι άνεργοι.

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2017 η εικόνα αλλάζει και στο μετρό: Ανοιγοκλειόμενες θύρες που ξεκλειδώνουν μόνο με το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα αντικαταστήσουν τα ακυρωτικά μηχανήματα. Την ίδια ώρα, αυτές οι αλλαγές έχουν προκαλέσει ανησυχία στο επιβατικό κοινό, το οποίο βλέποντας τα νέα μηχανήματα στα λεωφορεία πανικοβλήθηκε. Ο ένας ρωτούσε τον άλλον για το τι είναι η «νέα μόδα» που βλέπουν ενώ ηλικιωμένοι υποστήριξαν στο star.gr ότι δεν πρέπει να καταργηθούν τα χάρτινα εισιτήρια, γιατί αυτοί δεν ξέρουν από τεχνολογία και την φοβούνται αυτή την αλλαγή.

πηγη – star.gr