Συνάντηση ΠΟΣ με ΤΑΙΠΕΔ. Κορυφώνεται η αγωνία για τις προσφορές και την… ΣΣΕ

POSTAIPED2

 

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποιούν εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τις αστικές συγκοινωνίες, διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, υποστηρίζοντας ότι θα ακολουθήσει η αποκρατικοποίηση και των αστικών συγκοινωνιών.

 

Σήμερα κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ (δικαίωμα κατάθεσης προσφοράς έχουν οι Ιταλικοί και Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι) και ΕΕΣΣΤΥ (δικαίωμα κατάθεσης προσφοράς έχουν Alstom, Siemens και Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι).

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο αντιδρούν στην υπαγωγή του ΟΣΕ και, κατ΄ επέκταση της ΕΡΓΟΣΕ, στο νέο υπερταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, στη κατάργηση του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας της ΕΕΣΣΤΥ, στη μη υπογραφή Σ.Σ.Ε., η οποία έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο, στις ελλείψεις προσωπικού και τροχαίου υλικού και στην ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ αναφέρουν ότι «οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό».

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα, δεν λειτουργούν τρένα, Προαστιακός, μετρό και ηλεκτρικός. Στάση εργασίας πραγματοποιεί το τραμ, ενώ κανονικά λειτουργούν λεωφορεία, τρόλεϊ και ταξί.

 

πηγη – metaforespress