ΟΑΣΑ – Σειρά μέτρων για τη διευκόλυνση των τυφλών επιβατών ΜΜΜ

Áðü ôçí Óõíåäñßáóç ôïõ Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ óôçí Áßèïõóá Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ, óôç ÂïõëÞ, ÊõñéáêÞ 13 Ìáñôßïõ 2011. ÁÐÅ ÌÐÅ/www.papandreou.gr/ÂÁÓÉËÇÓ ÖÉËÇÓ

Σε σειρά μέτρων για τη διευκόλυνση των τυφλών επιβατών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα προχωρήσει η διοίκηση του ΟΑΣΑ, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού, Γιάννη Σκουμπούρη με μέλη του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών. 

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι:

–    Η αναγγελία των στάσεων στα λεωφορεία και τρόλεϊ να γίνεται στο εξής με τρόπο που να είναι απόλυτα αντιληπτός από τους τυφλούς επιβάτες.
–    Θα ενταθούν οι προσπάθειες, σε συνεργασία με τους οδηγούς, για την κατά το δυνατόν καλύτερη επιβίβαση των τυφλών στα λεωφορεία.
–    Ο ΟΑΣΑ  θα συνεργαστεί με τους δήμους της Αττικής, ώστε να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση των τυφλών στα ΜΜΜ σε στάσεις και σε τέρματα των δρομολογίων. 
–    Ο ΟΑΣΑ θα προχωρήσει στην προμήθεια νέων πλατφορμών που θα τοποθετηθούν σε στάσεις για να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους.
–    Θα επαναληφθούν στους οδηγούς των λεωφορείων και των τρόλεϊ σεμινάρια που αφορούν ζητήματα καλύτερης μετακίνησης των τυφλών με τα ΜΜΜ.

 

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Γιάννης Σκουμπούρης, για τη Διοίκηση του Οργανισμού βρίσκονται σε υψηλή προτεραιότητα μέτρα και δράσεις που διευκολύνουν την καλύτερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των τυφλών συμπολιτών μας με τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες. Στην επόμενη συνάντηση θα παρουσιαστεί η πρόοδος των σχετικών δράσεων και θα καθοριστούν οι επόμενες.

πηγη – εθνος