ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – Υπάρχουν οι δυνατότητες για νέες μειώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

assets_LARGE_t_420_54690287_type13145 Νέες μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, πέραν της έκπτωσης του 15% της ΔΕΗ σε συνεπείς πελάτες, αναγγέλλει με συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.  

Ο κ. Σκουρλέτης γνωστοποιεί την πρόθεσή του να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, ώστε με τον τρόπο αυτόν να κατέβει κι άλλο το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το αν ανήκουν στη ΔΕΗ ή σε εναλλακτικό ιδιώτη προμηθευτή. Ο ίδιος εκτιμά πως με το νέο σύστημα των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος (ΝΟΜΕ) που ξεκινά από τον Σεπτέμβριο θα ακολουθήσουν κι άλλες μειώσεις στο ρεύμα, υπό την προϋ­πόθεση να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρεται και στο έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τον ΑΔΜΗΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «έχουμε κρούσεις από τρεις πλευρές». Μιλά για τον νέο ρόλο της ΔΕΗ επισημαίνοντας πως «είναι στα σκαριά πάνω από 10 projects και αφορούν νέες πρωτοβουλίες της επιχείρησης και στην επέκταση των δραστηριοτήτων της».

Επιμένει, δε, στην πρόθεση της κυβέρνησης να μη μειώσει το ποσοστό συμμετοχής της στις ενεργειακές επιχειρήσεις, όπως και στη ΔΕΗ, παρά την ύπαρξη του σχετικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ.

 

Τέλος, στα μεγάλα ενεργειακά επενδυτικά σχέδια εκφράζει την αισιοδοξία του πως μαζί με την ολοκλήρωση του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου TAP θα έχουν κατασκευαστεί και ο αγωγός IGB αλλά και ο πλωτός σταθμός υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

 

πηγη – εθνος