Ξανά στα θρανία οι δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία

newego_LARGE_t_1101_54681736_type13145 Σχέδιο για να επιστρέψουν στα… θρανία 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία φαίνεται να επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, μια απόφαση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από χρήστες κοινωνικών δικτύων.  

Σε ανακοίνωσή τους οι βουλευτές της ΝΔ Γεώργιος Γεωργαντάς και του Μάξιμος Χαρακόπουλος, αναφέρουν ότι η «κυβέρνηση προβληματίζεται για την τύχη των 2.500 δημόσιων υπαλλήλων που έχουν πλαστούς τίτλους σπουδών, κυρίως από περιφερειακά ιδιωτικά Τ.Ε.Ε». 

«Αν πράγματι ισχύει αυτός ο προβληματισμός, έχει ξεπεραστεί κάθε όριο σοβαρότητας και ευθύνης από πλευράς της κυβέρνησης» τονίζει η εν λόγω ανακοίνωση, και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τη νομιμότητα. Όποιος προσκομίζει πλαστό πτυχία εξαπατά το Ελληνικό Δημόσιο και μάλιστα σε βάρος άλλων συνυποψηφίων του». 

Η ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τους χιλιάδες νέους που αγωνίζονται να αποκτήσουν «εφόδια και προσόντα για την αγορά εργασίας». «Οφείλει να σέβεται, πάνω απ’ όλα, τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου ο οποίος έχει την απαίτηση για ένα λειτουργικό, αποδοτικό και αξιοκρατικό Δημόσιο» ολοκληρώνει λέγοντας η ίδια ανακοίνωση. 

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα απολυτήρια αυτά έχουν εκδοθεί από διάφορα ιδιωτικά σχολεία σε «εικονικούς» μαθητές. Σε ανακοίνωσή της, η ΟΙΕΛΕ εξαπέλυσε «πυρά» εναντίον του ΣΙΕΙΕ (σύνδεσμος σχολαρχών), τονίζοντας ότι ο 2005 είχε καταγγείλει δημόσια την υπόθεση της έκδοσης παράνομων-πλαστών τίτλων. 

«Σάλος» στο Twitter 

Με το δικό τους μοναδικό και καυστικό χιούμορ σχολίασαν το σχέδιο αυτό οι χρήστες του διαδικτύου, αρκετοί εκ των οποίων εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την «επιβράβευση» της απάτης. «Δηλαδή εάν αυτό δεν είναι προκλητικό τότε τι είναι» διερωτάται ένας χρήστης ενώ κάποιος άλλος σχολιάζει σαρκαστικά: «Τι θα θέλατε; Ένα πλαστό πτυχίο απ’ όλα». 

Υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι κυκλοφορούν στην αγορά χιλιάδες άνεργοι με πραγματικούς τίτλους εργασίας.

«Από πού αποφοιτήσατε; Από την Οξφόρδη. Εσεις; 1ο Δημοτικό Γαργαλιάνων αλλά έχω και πλαστό απολυτήριο ΙΕΚ. Συγχαρητήρια διορίζεστε».

πηγη – εθνος