Εγκρίθηκε το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ – Τι πωλείται

asterasvouliagmenisa

Το στρατηγικό σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΪΠΕΔ , στο οποίο περιγράφονται 19 ιδιωτικοποιήσεις που βρίσκονται είτε σε εξέλιξη, είτε πρόκειται να ξεκινήσουν στο επόμενο διάστημα, εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και αναμένεται άμεσα η δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα αξιοποίησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων επικαιροποιήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες και περιλαμβάνει συνολικά 19 αποκρατικοποιήσεις από τις οποίες ορισμένες μόνο βρίσκονται σε εξέλιξη (Ελληνικό, Αστέρας Βουλιαγμένης κτλ). Το σχέδιο που εγκρίθηκε περιλαμβάνει τις συμμετοχές του ΤΑΙΠΕΔ σε κρατικές εταιρείες (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ), όπως και συνολικά 91 ακίνητα.

Το προσχέδιο συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών προβλέπει την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΪΠΕΔ, την έγκριση από το ΚΥΣΟΙΠ  και τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ενώ επιπλέον  η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει άμεσα όλες τις εκκρεμότητες που όφειλε να έχει τακτοποιήσει για να προχωρήσουν γρήγορα οι ιδιωτικοποιήσεις.

ΠΗΓΗ – ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ