Βολές Σπίρτζη για τη θητεία Γ. Δημητριάδη ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΟΑΣΑ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

xristos-spirtzis-arxeiou

Για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και «γκρίζες ζώνες» στην οικονομική διαχείριση της προηγούμενης ηγεσίας του ΟΑΣΑ έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών Χ. Σπίρτζης μιλώντας χθες στη Βουλή πριν την έγκριση από την Επιτροπή ΔΕΚΟ των διορισμών των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων σε ΟΑΣΑ, ΟΣΥ ΑΕ και ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε από τη ΝΔ για την αντικατάσταση του προηγούμενου προέδρου του ΟΑΣΑ Γρηγόρη Δημητριάδη, ο κ. Σπίρτζης κατέθεσε στην Επιτροπή πίνακες με στοιχεία που όπως είπε, αποδεικνύουν μεταξύ άλλων ότι:

«Στην ΟΣΥ ΑΕ, ένας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μαζί με το διοικητικό συμβούλιο και τους ειδικούς συμβούλους κόστισε, χωρίς τις δικές τους αμοιβές, το 2013 187.000 ευρώ, το 2014 217.000 ευρώ και το 2015 150.000 ευρώ».
«Στην ΣΤΑΣΥ, ο γενικός διευθυντής ήταν εξωτερικός και κόστιζε 3.070 ευρώ το μήνα».
Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΟΣΥ Γιάννη Οικονόμου, είχε συνάψει ιδιωτικό συμφωνητικό με το Σωματείο Εργαζομένων για την παραχώρηση ενός ακινήτου της εταιρείας στον σταθμό Αττικής χωρίς αντίτιμο. «Το σωματείο ωστόσο, μισθώνει το ακίνητο σε τρίτο, ο οποίος τυγχάνει να είναι συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, την ώρα που ο ΟΣΥ πληρώνει όλα τα λειτουργικά έξοδα του ακινήτου», σημείωσε.
«Η διοίκηση είχε 10.000 μεταφερόμενα ρεπό που κόστιζαν στον προϋπολογισμό των Οργανισμών 1 εκατ. ευρώ» είπε κάνοντας λόγο ακόμα και ρεπό «μαϊμού».
«Κλοπή 130.000 εισιτηρίων εδώ και πέντε χρόνια χωρίς να έχει γίνει καμία παρέμβαση, όπως και 5.000 εισιτήρια αεροδρομίου, για τα οποία έχει διαταχθεί ΕΔΕ»

Τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΑ αναλαμβάνουν οι Αναστάσιος Ταστάνης και Ιωάννης Σκουμπούρης, αντίστοιχα, πρόεδρος της ΟΣΥ Α.Ε. ορίζεται η Ζωή Γεωργίου με διευθύνοντα σύμβουλο τον Γεώργιο Αναγνωστόπουλο, και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΣΤΑΣΥ Α.Ε., διορίζονται ο Στ. Στεφόπουλος και Π. Βόγκας, αντίστοιχα. Αμεση ήταν η απάντηση του κ Δημητριάδη, ο οποίος με ανακοίνωσή του τονίζει ότι δεν έγινε καμία κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και παραθέτει στοιχεία για όλες τις συμβάσεις και τα έργα ΣΔΙΤ που έκανε ο Οργανισμός στη διάρκεια της θητείας.

ΠΗΓΗ – TEMPO24.GR