Παράταση 6 μηνών στη χορήγηση Η.Α.Σ. στα τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ

TOYRISTIKA LEOFOREIA

Νέα εξάμηνη παράταση, έως τις 30/6/2016, δόθηκε από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Π. Σγουρίδη, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος (ΗΑΣ) για τα τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ., σύμφωνα με ενημέρωση, από τον ίδιο τον υφυπουργό, κατά την συνάντηση που είχε εχθές με τους εκπροσώπους της διοίκησης της ΟΦΑΕ.

Όπως αναφέρει, σε δελτίο Τύπου, η ΟΦΑΕ, «η δημοσίευση της εν λόγω απόφασης αναμένεται εντός των επόμενων ημερών. 

Επίσης, ο κ. Σγουρίδης επεσήμανε πως, στις αρχές του 2016, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση, προκειμένου να γίνει η επανεξέταση του καθεστώτος ανάθεσης, μετά από διαβουλεύσεις με όλους τους φορείς εκπροσώπησης των επαγγελματικών αυτοκινητιστών και τον ανακαθορισμό της αξίας διάθεσης, με αντικειμενικά κριτήρια και διαφανείς διαδικασίες.

Η Ο.Φ.Α.Ε. έχει εκφράσει πολλές φορές την αντίθεσή της στο μέτρο αυτό, το οποίο ισχύει από το έτος 2006 (άρθρο 5 ν. 3446/2006) και στα Φορτηγά Δ.Χ. αυτοκίνητα, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει πείσει ότι έχει συμβάλει με οποιοδήποτε τρόπο στον περιορισμό των παρανόμως κυκλοφορούντων οχημάτων, αφού λείπουν τα υλικοτεχνικά μέσα στα ελεγκτικά όργανα, τα οποία καθιστούν εφικτή την ηλεκτρονική αναγνωσιμότητά του και καθιστούν περιττούς τους ελέγχους των εγγράφων στοιχείων κυκλοφορίας τους.

Συνεπώς, η επέκταση αυτή καθαυτή του μέτρου αυτού, υπό τις δεδομένες συνθήκες, δεν έχει να συμβάλει κατά κανένα τρόπο στη διευκόλυνση του ελέγχου και την πάταξη της γραφειοκρατίας, αλλά απλώς και μόνο αποτελεί πηγή μιας πρόσθετης οικονομικής επιβάρυνσης των αυτοκινητιστών τουριστικών λεωφορείων».

ΠΗΓΗ – METAFORESPRESS