Επικρίσεις ΣΗΕΚ και Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ για τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ

METRO67

Τα παράπονα τους για τη διοίκηση των «Σταθερών Συγκοινωνιών» εξέφρασαν το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών Εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ) και η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ δε δύναται να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Εταιρείας. Από την πλευρά μας, θέλοντας να γίνουμε πιο ουσιαστικοί, τις απευθύνουμε συγκεκριμένες προτάσεις:

1η πρόταση: Με δεδομένη τη σαφή αλλαγή πολιτικής εντολής, να σταματήσει κάθε εκδήλωση αντεργατικής συμπεριφοράς και άσκησης πίεσης επί των εργαζομένων. Φτάνει πια, αρκετά έχουν υποστεί μέχρι σήμερα! Η πάγια δικαιολογία του παρελθόντος ήταν, ότι έτσι προλάβαιναν τα χειρότερα, διερωτόμαστε, τώρα πάλι προσπαθούν να τα προλάβουν ή μήπως προσπαθούν να τα δημιουργήσουν;;…

2η πρόταση: Ας ασχοληθούν με την άμεση και πλήρη εφαρμογή της νέας ΕΣΣΕ, γιατί ήδη έχουν προκύψει σημαντικά ζητήματα που καθιστούν την Εταιρεία υπερήμερη έναντι των εργαζομένων και οι δικαιολογίες που προβάλλονται είναι τουλάχιστον παιδαριώδεις. 

3η πρόταση: Ας σταματήσει πλέον το μόνιμο θέαμα που παρουσιάζουν οι καταχωρήσεις της εταιρείας στη Διαύγεια, σχετικά με τους αμέτρητους, πρόχειρους διαγωνισμούς και το διαρκή κατατεμαχισμό πάγιων και διαρκών αναγκών, κομματάκι – κομματάκι και μήνα – μήνα.

4η πρόταση: Να ανασταλούν κινήσεις στρατηγικού χαρακτήρα που αφορούν διαγωνισμούς, συμφωνίες και γενικώς «βιαστικές» δεσμεύσεις της Εταιρείας. Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας, όντας λογικές και προνοητικές, θα βοηθήσουν την επιχείρηση να αποφύγει τα κακώς κείμενα, στα οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται (λίγο πιο δίπλα, στην πρώην μητρική Εταιρεία τρέχουν και δε φτάνουν, αν ήταν και αυτοί περισσότερο προνοητικοί δε θα έτρεχαν τώρα…)».

 

πηγη – metaforespress