Εκδήλωση των «Συγκοινωνιών Αθηνών», στο Σύνταγμα, στις 15 Φεβρουαρίου

OASAPANTA1

Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, ένα «μαγικό» τρόλεϊ της δεκαετίας του ’30, διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων, επιτόπιος φωτογραφικός διαγωνισμός, face painting, παρουσίαση παραμυθιών, εκθέσεις σκιτσογραφίας και παιδικών ζωγραφιών, καθώς και το αγαπημένο σε όλους Panda, θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στο μετρό Συντάγματος για ένα διαφορετικό ταξίδι!

Οι εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της καμπάνιας «Panda με Μέσα», θα πραγματοποιούνται από τις 11:00 το πρωί μέχρι και 18:00 το απόγευμα, και μέσω αυτών οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν τα οφέλη των μέσων αστικών συγκοινωνιών στη ζωή τους και το περιβάλλον.

Οδηγοί σε αυτήν την ενδιαφέρουσα «διαδρομή» είναι οι Συγκοινωνίες Αθηνών και το πρόγραμμα «WWF-Καλύτερη Ζωή», αποκλειστικός δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την ημέρα της εκδήλωσης, συνεπιβάτες στη διαδρομή θα είναι γνωστές δημιουργικές ομάδες, εργαστήρια και φορείς εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων: Η ομάδα Playroom ρίχνει φως σε λεπτομέρειες από διάσημα έργα τέχνης και καλεί μικρούς καλλιτέχνες να δημιουργήσουν τον πιο μακρύ και πολύχρωμο συρμό! Μια αυτοσχεδιαστική θεατρική κωμωδία θα σκαρφιστεί η ομάδα improVIBE, παρέα με τους θεατές και με θέμα την καθημερινότητα μας μέσα και έξω από τα μέσα συγκοινωνίας. 

Οι νεαροί επιβάτες του μουσειακού τρόλεϊ που θα έχει σταθμεύσει στην Πλατεία Συντάγματος θα ακούσουν υπέροχα παραμύθια, ενώ στον κεντρικό χώρο της εκδήλωσης, την αίθουσα του μετρό, θα θαυμάσουν έργα ζωγραφικής από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Τα Μανταλάκια, Το Φτερό, το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα και το Κολλέγιο Αθηνών και θα κάνουν face painting στο κλίμα των αποκριάτικων ημερών.

Οι μεγαλύτεροι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στον πρωτότυπο φωτογραφικό διαγωνισμό «Βρες το Panda, Πες το Σύνθημα!», κερδίζοντας πλούσια δώρα, να απολαύσουν έργα γνωστών σκιτσογράφων, καθώς και να δουν πόσο κοστίζουν οι μετακινήσεις τους και πόσα γνωρίζουν για αυτές μέσα από διαδραστικά smartboards που θα φιλοξενούνται στον χώρο.

Στην εκδήλωση θα δώσει μοναδικό ρυθμό η συναυλία των Penny and the Swingin’ Cats στις 17:00 το απόγευμα!