Aπολύσεις εργαζομένων στο Μετρό της Θεσσαλονίκης. Έπεται συνέχεια

METRO THES

Θύμα της διαμάχης μεταξύ της κοινοπραξίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής την ΑΕΓΕΚ, και του Αττικό Μετρό, είναι οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Χθες, η κοινοπραξία κάλεσε τους πρώτους 50, από τους 249 εργατοτεχνίτες, να υπογράψουν τις απολύσεις τους.

Οι απολύσεις θα συνεχιστούν, καθώς εκτιμάται ότι θα μείνουν μόνο 49 από τους 249 εργατοτεχνίτες, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες 100 απολύσεις από τον αρχαιολογικό τομέα. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν άκυρες τις απολύσεις, υποστηρίζοντας ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Η κοινοπραξία υποστηρίζει ότι, εφόσον παρήλθε η οριακή προθεσμία του έργου την 1η Δεκεμβρίου 2014 (βάσει απόφασης του διαιτητικού δικαστηρίου), δεν πρέπει να συνεχίσει κύριες εργασίες, αλλά μόνο αυτές που αφορούν την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάδοχος κοινοπραξία (ΑΕΓΕΚ IMPREGILO – ANSALDO T.S.F. – SELI – ANSALDOBREDA), στις 17 Δεκεμβρίου 2014, κατέθεσε στην Αττικό Μετρό αίτηση διάλυσης της σύμβασης, που είχε υπογράψει με το δημόσιο (Απρίλιος 2006) για την κατασκευή του έργου.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2014, η διεύθυνση Μετρό Θεσσαλονίκης της Αττικό Μετρό απέρριψε το αίτημα του εργολάβου. Στις 14 Ιανουαρίου 2015, ο εργολάβος κατέθεσε ένσταση επί της απόρριψης, η οποία πρέπει να απαντηθεί εντός διμήνου.

Το Μετρό Θεσσαλονίκης, βάση του διαγωνισμού, θα έπρεπε να έχει ήδη κατασκευαστεί! 

 

ΠΗΓΗ – METAFORESPRESS