Η ΓΕΠΟΕΤ κατηγορεί τα υπ. Μεταφορών και Τουρισμού για διάταξη υπέρ ΚΤΕΛ

ÌÕÊÇÍÅÓ - ÐÑÏÙÑÏ ÊËÅÉÓÉÌÏ ÔÏÕ ÁÑ×ÁÉÏËÏÃÉÊÏÕ ×ÙÑÏÕ

Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού ( ΓΕΠΟΕΤ ) – ως ο δευτεροβάθμιος φορέας εκπροσώπησης των τουριστικών λεωφορείων της χώρας – καλεί την υπουργό Τουρισμού κ. Ο. Κεφαλογιάννη, αλλά και τον υπουργό Μεταφορών κ. Μ. Χρυσοχοϊδη να αποσύρουν άμεσα, όπως αναφέρεται, «την απαράδεκτη εκπρόθεσμη τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα – ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις», με την οποία εκχωρείται εν κρυπτώ έργο των τουριστικών λεωφορείων στα ΚΤΕΛ, εξυπηρετώντας προφανώς συγκεκριμένες σκοπιμότητες».

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, ζητά από την κ. Κεφαλογιάννη ή να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία ή να παραιτηθεί. «Κυρία Υπουργέ Τουρισμού, σας καλούμε να αποσύρετε σήμερα την εν λόγω τροπολογία και να μην συνδέσετε τις τελευταίες ώρες της θητείας σας με μία μαύρη σελίδα για τον κλάδο των τουριστικών γραφείων και τουριστικών λεωφορείων, η οποία θα σας συνοδεύει για πάντα. Σε αντίθετη περίπτωση παραιτηθείτε», αναφέρει η ΓΕΠΟΕΤ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ενώ εκχωρείται έργο των τουριστικών λεωφορείων στα ΚΤΕΛ, την ίδια στιγμή αποκλείονται τα τουριστικά λεωφορεία από την μελλοντική απελευθέρωση των υπεραστικών γραμμών της χώρας, ακυρώνοντας στην πράξη τον ψηφισθέντα Νόμο 4199/2013, που αποτελούσε πέραν του αυτονόητου και μνημονιακή υποχρέωση (εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ).

Η συγκεκριμένη τροπολογία, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ουδέποτε ζητήθηκε από τον κλάδο και ουδέποτε τέθηκε υπόψη του προς διαβούλευση, ακριβώς διότι αποσκοπεί στην υφαρπαγή του έργου των τουριστικών λεωφορείων από τα ΚΤΕΛ, τα οποία ήδη παρανόμως το υποκλέπτουν και με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται η νομιμοποίησή τους μέσα σε μία νύχτα.

Σύμφωνα με τη ΓΕΠΟΕΤ, το γεγονός δε ότι δεν συμπεριελήφθη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίστηκε, αλλά κατατέθηκε εκπρόθεσμα σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος μόλις χθες, επιβεβαιώνει την κοινή απόπειρα των δύο συναρμόδιων υπουργών Τουρισμού και Μεταφορών κρυφά και βάσει οργανωμένου σχεδίου να εξυπηρετήσουν ρουσφετολογικά την κομματική τους βάση.

Η τροπολογία στο επισυναπτόμενο αρχείο.  

 Συνημμένα αρχεία:  LEOFOREIA.pdf

 

ΠΗΓΗ – METAFORESPRESS