ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ – Πιλοτική εφαρμογή του e-ισιτηρίου

assets_LARGE_t_420_54198096_type12713Το κινητό ή το τάμπλετ τους θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν ως εισιτήριο οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας μέσω της δωρεάν εφαρμογής mobile ticketing «TFA Tickets» που λειτουργεί από σήμερα.

 

Οι «Συγκοινωνίες Αθηνών» θέτουν σε πιλοτική λειτουργία την εφαρμογή, με την οποία είναι δυνατή η έκδοση εισιτηρίων για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην ίδια τιμή με τα εκδοτήρια ή τους αυτόματους πωλητές. Με τη νέα μέθοδο οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράζουν το εισιτήριό τους χωρίς να περιμένουν σε ουρές ή να αναζητούν σημεία πώλησης.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος θα είναι διαθέσιμα όλα τα εισιτήρια με διάρκεια ίση ή μικρότερη των πέντε ημερών με μία απλή διαδικασία.

Ο χρήστης αρχικά «κατεβάζει» στη συσκευή του την εφαρμογή TfA tickets, η οποία είναι διαθέσιμη για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS μέσω του GooglePlay ή του AppStore αντίστοιχα.

Η διαδικασία
Την πρώτη φορά χρήσης της εφαρμογής, ο χρήστης κάνει εγγραφή στο σύστημα (προαιρετικά), καταχωρίζοντας τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας του, μέσω της οποίας θα κάνει τις αγορές των εισιτηρίων. Από τη δεύτερη φορά και μετά το μόνο που χρειάζεται για τη διεκπεραίωση όλων των μελλοντικών συναλλαγών, είναι η εισαγωγή του κωδικού επιβεβαίωσης (CVV) της πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας.

Μετά την αγορά των εισιτηρίων, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να αποθηκεύσουν τα εισιτήρια που έχουν αγοράσει ώστε να ενεργοποιήσουν όσα χρειάζονται δύο λεπτά πριν από την επιβίβαση στο συγκοινωνιακό μέσο. Για την ενεργοποίηση, δεν απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.

Σε περίπτωση ελέγχου, οι επιβάτες επιδεικνύουν το εισιτήριό, ανοίγοντας την εφαρμογή «TfA tickets» στο κινητό τους και επιλέγοντας το ενεργοποιημένο εισιτήριο από την καρτέλα «Τα εισιτήριά μου».

 

πηγη – εθνος