Ο Επίτροπος Οικονομικών Pierre Moscovici θα επισκεφθεί έργα του Μετρό

IPPODAMOSMETRO

Ο Επίτροπος, κ. Pierre Moscovici, αρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, την Φορολογία και τα Τελωνεία, θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2014.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Επιτρόπου, σε κράτος μέλος της ΕΕ, από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Μέλος της Επιτροπής Γιούνκερ.

Το πρόγραμμα επίσκεψης του Επιτρόπου:

Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, ο κ. Moscovici θα έχει κατ’αρχήν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στην οποία θα συμμετέχει και ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γκίκας Χαρδούβελης (ώρα 15.00, Μέγαρο Μαξίμου).

Ακολούθως, ο Επίτροπος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε, υπό κατασκευή σταθμό, του μετρό, με την παρουσία του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Προέδρου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, κ. Χρήστου Τσίτουρα.

Η επίσκεψη θα γίνει στο έργο της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά και συγκεκριμένα το εργοτάξιο του Μετρό στην Πλ. Ελευθερίας, στον Κορυδαλλό.

Στη συνέχεια, ο κ. Moscovici θα συναντηθεί με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και αμέσως μετά με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη (ώρα 18.30, στο Υπουργείο).

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, ο κ. Moscovici, θα παραστεί σε πρόγευμα εργασίας με τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση(ώρα 08.30).

Θα ακολουθήσει κατ’ιδίαν συνάντηση του Επιτρόπου με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ιωάννη Στουρνάρα (ώρα 09.45).

 

ΠΗΓΗ – metaforespress