ΕΟΠΥΥ: Αναστέλλουν οι κλινικές, συνεχίζουν την επίσχεση οι γιατροί

75654F11908CEE5AE07B2C79A085B0CA

Την αναστολή της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν την Τετάρτη οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών.

Μετά από τη συνάντηση εκπροσώπων του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών με τον υπουργό Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντό, και τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν σχετικά με την αποπληρωμή των οφειλομένων για τον μήνα Απρίλιο και των ληξιπρόθεσμων χρεών (εκτός Ι.Κ.Α.), έως τις 19 Δεκεμβρίου 2014, αποφασίστηκε η αναστολή της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, μέχρι τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας.  
«Η απόφαση αυτή αποτελεί μια κίνηση καλής πίστης που βασίζεται στην ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα τηρηθούν τουλάχιστον τα συμφωνηθέντα από την πλευρά της Πολιτείας», σημειώνουν.
Συνεχίζουν οι γιατροί
Ωστόσο, οι γιατροί συνεχίζουν την κινητοποίησή τους. Σε ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου δηλώνουν ότι στηρίζουν την κινητοποίηση της Πανελλήνιας Επαγγελματικής  Ένωσης Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων Κυτταρολόγων Παθολογοανατόμων (ΠΕΕΒΙ).
Οι γιατροί καλούν τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να ανταποκριθεί άμεσα στις οικονομικές υποχρεώσεις του Οργανισμού προς τον κλάδο, και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να εφαρμόσει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, γιατί απειλείται η βιωσιμότητα του κλάδου.
ΠΗΓΗ – ΤΟ ΒΗΜΑ