ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Νέες αλλαγές δρομολογίων σε λεωφορειακές γραμμές

newego_LARGE_t_1101_54164782_type12713 Στο δεύτερο κύμα περικοπών και τροποποιήσεων δρομολογίων σε λεωφορειακές γραμμές προχωρά η διοίκηση των «Συγκοινωνιών Αθηνών» από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, αυτή τη φορά στα βόρεια και δυτικά προάστια.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρίας στη «Διαύγεια», από την επόμενη εβδομάδα έρχονται σημαντικές τροποποιήσεις σε οκτώ γραμμές, ενώ καταργείται προσωρινά και η γραμμή Express «Πειραιάς-Ακρόπολη- Σύνταγμα» που είχε ιδρυθεί το Μάιο για να εξυπηρετήσει κυρίως τους τουρίστες κρουαζιέρας. Σύμφωνα με στελέχη των «Σ.Α», η γραμμή αναμένεται να επαναλειτουργήσει από τον Μάρτιο του 2015.

Σε ο,τι αφορά στις υπόλοιπες γραμμές, όπως αναφέρεται στη «Διαύγεια» αποφασίστηκε:

− Η τροποποίηση της διαδρομής της γραμμής 704 Καματερό-Στ.Αττικής ώστε να φτάνει έως την πλατεία Αγίων Αναργύρων. Η γραμμή θα μετονομαστεί σε 704 Καματερό-Πλατεία-Αγίων Αναργύρων.

− Η τροποποίηση της γραμμής 701 Καματερό-Ιλιον-Στ. Αττικής ώστε να διέρχεται από το σταθμό της Ανθούπολης μετονομαζόμενη σε 704 Καματερό-Ιλιον-Στ. Ανθούπολης.

− Η τροποποίηση της γραμμής 747 Πετρούπολη-Πανόραμα-Στ. Αττικής ώστε να διέρχεται από το σταθμό Ανθούπολης. Θα μετονομαστεί σε Πετρούπολη-Πανόραμα-Στ.Ανθούπολης.

− Η κυκλική γραμμή 527 Πεύκη-Μαρούσι θα τροποποιηθεί σε Πεύκη-Στ.Νερατζιώτισσας ώστε να καταλήγει στο σταθμό.

− Η κυκλική γραμμή 501 Πεύκη-Μαρούσι Α μετονομάζεται σε Πεύκη-Μαρούσι.

− Στη γραμμή 640 που είναι τοπική του Ηρακλείου μεταφέρεται μόνιμα η αφετηρία από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου στην οδό Κουντουριώτου.

− Η γραμμή 444 Στ.Χαλάνδρι-Γαλάτσι-Στ. Άνω Πατήσια γίνεται κυκλική και μετονομάζεται σε Στ.Ειρήνη-Γαλάτσι-Στ.Ανω Πατήσια και ορίζεται νέα αφετηρία και τέρμα επί της οδού Νεραντζιωτίσσης.

− Τροποποιείταιαι η γραμμή Β8 Πολυτεχνείο-Ν.Φιλαδέλφεια-Μεταμόρφωση και μετονομάζεται σε 619 Μεταμόρφωση-Ν.Φιλαδέλφεια-Στ.Ανω Πατησίων με αφετηρία και τέρμα στην οδό Ζέας Μεταμόρφωσης.

Να σημειωθεί ότι σε πολλές από τις γραμμές που τροποποιούνται καταργούνται αρκετές στάσεις, ενώ ιδρύονται ορισμένες καινούριες. Πολλές από τις στάσεις θα παραμείνουν καθώς εξυπηρετούν άλλες γραμμές γι ́αυτό και οι επιβάτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ώστε να μην ταλαιπωρηθούν.

 

ΠΗΓΗ – ΕΘΝΟΣ