Ένθερμος υποστηρικτής του «Ελ. Βενιζέλος» ο υπουργός Μεταφορών

DAA NEO

Πέρασε καιρός που ένας υπουργός Μεταφορών μιλά, τόσο θετικά, για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο έχει δεχτεί και δέχεται έντονη κριτική για τις υψηλές του χρεώσεις.

Ο υπουργός Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε ότι «δεν συμφωνώ με τη λογική που κυριαρχεί, ότι το «Ελ. Βενιζέλος» είναι ακριβό αεροδρόμιο. Με ποια κριτήρια αναρωτιέμαι; Συγκριτικά με τα άλλα κεντρικά αεροδρόμια της Ευρώπης; Σχετικά με την ποιότητα των υπηρεσιών, που προσφέρει σε εταιρείες και επιβάτες; Τότε γιατί έχουμε αύξηση του τουρισμού;

Φέτος, έχουμε αύξηση στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» κατά 21%. Αυτό σημαίνει, ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί επιτυχημένα, απασχολεί πέριξ τριακόσιες επιχειρήσεις, χιλιάδες εργαζόμενους, ένα κέντρο απασχόλησης καλών πρακτικών, πυρήνες προστιθέμενης αξίας στην αλυσίδα αξίας των υποδομών.

Συνεπώς, εδώ στο αεροδρόμιο, παράγουμε αξία, απασχόληση και ανάπτυξη και αυτό, δυστυχώς, είναι το σπάνιο στη χώρα μας. Τι είναι, λοιπόν, ακριβό; Πότε η ποιότητα είναι φθηνή; Πολλές φορές πέφτουμε κι εμείς στην παγίδα της φτήνιας των επιχειρημάτων και ό,τι καλό έχουμε το ευτελίζουμε.

Άποψή μου είναι, ότι πρέπει φτιάξουμε πολλά βελτιωμένα αεροδρόμια σαν το «Ελ. Βενιζέλος», γιατί τώρα έχουμε τη γνώση και την πείρα που μας χάρισε αυτό ακριβώς το αεροδρόμιο και να κάνουμε το κάθε περιφερειακό αεροδρόμιο ένα σημαντικό παραγωγικό κεφάλαιο για την κάθε περιοχή. Αν απαξιώνουμε ό,τι καλό έχουμε, τότε αναρωτιέμαι πώς θα βγούμε από τον κύκλο της ύφεσης».

Πάντως, εάν ανανεωθεί η σύμβαση παραχώρησης του ΔΑΑ για 20 έτη, αναμένεται ότι οι τιμές του αεροδρομίου θα συμπιεστούν καθοδικά. 

 

ΠΗΓΗ – metaforespress